По повод създадено напрежение в Добринище, след плъзнали слухове, че

...
По повод създадено напрежение в Добринище, след плъзнали слухове, че
Коментари Харесай

След напрежение в Добринище! Кметът на Банско: Никога и никой не е имал намерение да продава банята, не се поддавайте на внушения

По мотив основано напрежение в Добринище, след плъзнали клюки, че се Банско сеготви да вземе контрола над минералната баня в града, и зародили опасения, че се готви продажбата си, кметът на община Банско Стойчо Баненски излезе с публично послание. Публикуваме без интервенция:Уважаеми съграждани, от няколко дни се носят клюки за продажба на публичната минерална баня в Добринище. Искам изрично да ги опровергая – в никакъв случай и никой не е имал желание да продава банята! Нека жителите на Добринище знаят - аз съм набожен човек и няма да потегли против хората.
Внушенията за бъдещето на банята са предизвикани от лица, които или не познават и не схващат механизма на ръководство на обществените запаси в интерес на всички поданици на общината, или преследват свои персонални цели, които не съответстват с публичните ползи. Инсинуациите не им вършат чест. Познавам добре историята на Добринище и на общината, знам още повече за сегашното и имам визия за нейното бъдеще, поради което бях определен за кмет. В тази визия няма смяна на предназначението на банята. Тя ще бъде за публично прилагане, каквато е била постоянно.
Заявявам ясно и изрично – би трябвало дружно да работим за общото богатство и просперитета на цялата община. Няма да позволи това да бъде за сметка на никого - нито на банскалии, нито на хората от Добринище. Нужни са общи старания и подготвеност за промени, които да усъвършенстват потреблението на всички налични запаси.
Нека, вместо да пилеем време и сила в измислени проблеми и несъществуващи проблеми, да работим дружно и да вървим напред. Светът се развива с бързи темпове и никой няма да ни чака.
Аз съм решен да направя по този начин, че община Банско, за която се приказва със суперлативи в международните медии, да продължи възхода си!

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР