По повод публикации в някои медии за разделяне на Министерството

...
По повод публикации в някои медии за разделяне на Министерството
Коментари Харесай

Нинова скочи на фалшива новина за министерството й

По мотив изявления в някои медии за делене на Министерството на стопанската система на две, от пресцентъра на ведомството прецизират, че става дума за подправена вест.

По-рано в медии се появи информация, че кабинетът възнамерява да раздели министерството на Нинова на две нови министерства, което излиза наяве от Портала за публични съвещания на Министерския съвет. Предложението било ведомството да се раздели на Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Второто ведомство доста евентуално да бъде управлявано от Даниел Лорер, който сега е министър на нововъведенията и растежа, само че без портфейл.

Като афишират това за подправена вест, от пресцентъра пишат, че " разделянето на Министерството на стопанската система на Министерство на стопанската система и промишлеността и на Министерството на нововъведенията и растежа бе направено още на 13.12.2021 година с решение на Народното събрание, което одобри новата конструкция на Министерски съвет и влезе в действие на 1.03. 2022 година "

На 28 март 2022 година в портала за Обществени съвещания на Министерски съвет е оповестен Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на нормативни актове на самото държавно управление.

Това Постановление изисква да се създадат следващи промени в редица нормативни актове, в които съществува наименованието единствено на Министерството на стопанската система, споделят от държавната институция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР