По повод наближаващите празници, на 19 декември от 17,30 ч.

...
По повод наближаващите празници, на 19 декември от 17,30 ч.
Коментари Харесай

Испански коледни песни ще звучат в Дома на архитекта

По мотив наближаващите празници, на 19 декември от 17,30 ч. ще се състои Коледен концерт в Дома на архитекта в София (ул. " Кракра " 11), проведен от Творческата лаборатория за хорова музика " Крикор Четинян " в Пловдив и Институт Сервантес - София, научи ДУМА от Гергана Иванова, специалист просвета и медии. Публиката ще може да се наслаждения на някои от най-известните обичайни испански коледни песни. Дирижират участниците в майсторския клас за хорови диригенти на Кръстин Настев. Вход свободен до запълване на местата.

Творческата лаборатория е основана през 2015 година по концепция на Крикор Четинян - бележит български хоров диригент и дълготраен учител по диригентство в АМТИИ в Пловдив и НМА " Панчо Владигеров " в София, и Кръстин Настев - негов възпитаник и почитател, който понастоящем е диригент на Филхармоничния хор в Мадрид и на Варненската опера.

Последното издание на креативната лаборатория за хорова музика се състоя през лятото на 2021 година под управлението на Кръстин Настев и Сергей Павлов и бе отдадено на испанската музика, испанската литература и испанския фолклор. Следващият майсторски клас ще се организира още веднъж в Пловдив в края на юли 2022 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР