По повод международния ден на доброволчеството Министерството на младежта и

...
По повод международния ден на доброволчеството Министерството на младежта и
Коментари Харесай

Има тенденция хората да искат повече да помагат


По мотив интернационалния ден на доброволчеството Министерството на младежта и спорта награди съдружие " Аварийно избавяне Пловдив "  за доброволчески действия при бедствия и спешни обстановки.

" Това е работа на целия екип. Имаме 2 екипа в Пловдив и София и тази година успяхме значително да помогнем на хората, които имат потребност от нас. Тази година, за жалост, имаше доста места, на които беше нужно да се оказва помощ ", каза Георги Влайков от " Аварийно избавяне Пловдив " в " България заран ".

По думите му има ужасно доста други организации, които се занимават с доброволчество и им оказват помощ.

" В околните 3 години се следи наклонност хората да желаят повече да оказват помощ и да отделят от времето си, с цел да го вършат. Има от ден на ден младежи, които желаят да оказват помощ и да са потребни ", показа доброволецът пред Bulgaria ON AIR.

Според него значително доброволчеството се демонстрира в спешни обстановки, а отзвука, който медиите основават, също е значим, тъй като подава информация до хората и оказва помощ те да се провеждат.

" Координацията и връзката са значими за всяка една акция, в случай че ги няма, става една огромна неефективна каша ", уточни Влайков.

Той посочи, че се пробват да взаимстват от практиките на доброволчество на Запад.

" Опитваме се да крадем интернационален опит. Там има построена система, тъй че няма нищо неприятно да вземем един модел, който сигурно работи, да го приспособяваме по отношение на нашите потребности и условия, и да го използван. При нас системата в избрани елементи е малко закърняла, не е за нашата реалност ", изясни доброволецът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР