По повод медийни запитвания от Булгаргаз информират, че в дружеството

...
По повод медийни запитвания от Булгаргаз информират, че в дружеството
Коментари Харесай

Булгаргаз: Проверките укрепват доверието

По мотив медийни запитвания от " Булгаргаз " осведомят, че в сдружението понастоящем се правят няколко инспекции от контролни органи, в това число от чиновници на ДАНС и Главна дирекция " Национална полиция ". " В качеството си на публичен снабдител със стратегическо значение за българския газов пазар, " Булгаргаз "  ЕАД постоянно е обект на одитни и други инспекции от страна на способените институции. Считаме, че това е належащо и потребно за подсилване на доверието на обществото към работата на сдружението ", показват от газовия снабдител.

Дружеството декларира, че приема инспекциите като добра опция за определяне на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ. А екипът на “Булгаргаз ” ЕАД оказва цялостно подпомагане на представителите на проверяващите институции, като продължава работа в интерес на притежателя на сдружението – българската страна, на неговите клиенти и на българското общество. " Булгаргаз ” ЕАД ще продължи политиката си на неприкритост и бистрота ", се показва още в изказването.

Националната полиция и ДАНС влязоха в " Булгаргаз ", стана ясно тази заран. Извършва се инспекция във връзка със спекулативно препродаване на газ. Изземват се разнообразни документи. Служители на ДАНС и полицията са влезнали общо на шест различни адреса, като измежду тях и на частни сдружения в разнообразни градове.

Проверката се случва на фона на зачестилите рецензии от страна на кабинета " Петков " към газовия снабдител. Министърът на енергетиката Александър Николов упрекна управлението на сдружението, че не обезпечава на ниска цена газ за българските консуматори, а изнася синьо гориво от газохранилището в Чирен.  " Проверява се как  " Булгаргаз " е изнесъл природен газ от газохранилището в Чирен до Румъния ", сподели преди седмица Николов. " Спор няма, че има подобен експорт. Има две тържища, на които се случват покупко-продажби, на които взе участие и " Булгаргаз " по разнообразни стратегии. За това до каква степен са ефикасни, кои са контрагентите, предстоят инспекции ", добави той. Според него не е било наложително тези количества природен газ да влязат на българския пазар. Трябва обаче да се прегледат в елементи какви са входящите данни, които " Булгаргаз " е дал на Комисията за енергийно и водно контролиране, тъй като от позиция на контролиране на цената на природния газ КЕВР е извънредно лимитирана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР