По повод днешният празник - Трифон Зарезан, пожизненият председател на

...
По повод днешният празник - Трифон Зарезан, пожизненият председател на
Коментари Харесай

Специален поздрав към Кюстендил за Трифон Зарезан - от Любители на червено вино и пръжки

По мотив днешният празник - Трифон Зарезан, пожизненият ръководител на партия " Любители на алено вино и пръжки " в Кюстендил Павел Петришки поздрави кюстендилци със особено послание:
Уважаеми съграждани, членове и симпатизанти на нашата партия. Позволете ми да ви поздравя с най-светлия за нас празник – „ Св. Трифон Зарезан”.
По традиция зимата е тежък интервал за нашата партия. Много от нейните членове през този сезон потеглят с последни аплодисменти по пътя към Дупница или с. Брестница./Траурният парк/ Но редовете ни бързо се сплотяват и попълнят от нови, свежи сили и с горделивост можем да кажем, че сме изпълнили главната цел на партията, а точно: „ Във всеки дом - винопиец”.
Нашата партия е с вековна история и дълбоки обичаи. Всички знаем, че още Архимед е споделил: „ Дайте ми задоволително пийнал човек и опорна точка и ще повдигна земното кълбо”.
В тези антични времена младият тогава Диоген, даже с фенер не е можел да откри изтрезнял човек, а самият той изгонен от жена си е живеел в бъчва, а не във варел или бидон от зеле.
Някъде по това време Исак Нютон, мощно почерпен, паднал и си блъснал неприятно главата, след което измислил „ Закона за гравитацията”.
А какво да кажем за Дионисий, който не пиел единствено когато спи, или за Галилео Галилей, който приклещен от „ Светата инквизиция” извикал: „ И въпреки всичко във виното е истината”.
Тогава Хипократ лекувал с вино всички земни заболявания, траките смучели на стомах от „ христовата кръв” от златните ритони на Панагюрското богатство, а Джордано Бруно се самозапалил в символ на митинг против желанията на управляващите да вкарат „ изсъхнал режим”.

Уважаеми съграждани, желая да знаете, че макар някои предубедености, винопийците не са неприятни хора. Една национална мъдрост споделя: „ Който пее – зло не мисли”. А всички знаем, че който пие – пее. Следователно: „ И който пие – зло не мисли”.
Във връзка с новите концепции за развиването на партията, преразгледахме дискриминационната сентенция: „ Бунак – лозе копа. Юнак – вино пие”.
След разгорещени диспути и разискване, изрично взехме решение, че бунакът също има право да пие от виното, в случай че се мези, не налита на пердах и не повръща. Ветераните в нашата партия – тези рицари на кръглите и квадратни маси, предложиха и друго: „ Да отворим по-широко вратите на партията за дами – винопийци”. Отчетено беше, че в това отношение някои приятелски партии от други страни /пр. Русия, Полша и др./ са ни изпреварили с няколко петилетки. А и не трябва да забравяме, че думата „ дама” идва от „ ДАМАджана”.
В умозаключение желая да ви пожелая повече наслада и шанс и с цел да бъдете радостни и здрави, пийте повече алено вино, тъй като както е споделил народа: " От пияния и грипът бяга. "
НАЗДРАВЕ!!!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР