По повод Деня на археологията в България, Ви каним на

...
По повод Деня на археологията в България, Ви каним на
Коментари Харесай

Варненските археолози отбелязват Деня на археологията на 14 февруари

По мотив Деня на археологията в България, Ви каним на нашата конференция, която ще се състои на 14.02.2018 година (сряда) от 10.30 ч. в зала Одесос (ет.2) в постройката на Археологически музей – Варна.

По време на конференцията ще Ви представим най-важните и значими открития, направени от варненските археолози, през археологическия сезон 2017 година

Изминалият сезон бе извънредно сполучлив за експертите от Археологически музей – Варна. В рамките на модерна Варна организирахме избавителни разкопки на 6 обекта, които допълниха с нова информация визиите ни за развиването на града от праисторическата ера до Късното средновековие.

Продължихме разкопките на пещерата Темната дупка до кв. Акациите на гр. Белослав и халколитното населено място в м. Корията до гр. Суворово. Нашите екипи от археолози организираха постоянните изследвания на късноантичната цитадела на нос Св. Атанас в гр. Бяла, ранновизантийските манастири в м. Джанавара и м. Боровец, средновековния манастир в м. Караач теке, античните и средновековни замъци Кастрици в резиденция Евксиновград и Петрич кале в община Аврен.

В резултат на напъните на археолозите постъпиха над 1100 нови находки във фондовете на Варненския археологическия музей.
Благодарение на ползотворната ни теренна работа и кабинетната обработка на добитата информация ние сме подготвени да Ви представим най-интересните си открития от 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР