По повод 90 години от рождението на българския писател Йордан

...
По повод 90 години от рождението на българския писател Йордан
Коментари Харесай

Пловдив почете паметта на Йордан Радичков

По мотив 90 години от рождението на българския публицист Йордан Радичков Пловдив стана хазаин на редица филми, лекции, представяния и изложби през януари в негова чест. 

Писателят и драматург е завещал на читателите си многообразно творчество от къси разкази, новели, романи, пътеписи, детски книги, пиеси и кино сценарии  в 12 тома творчество, което е преведено на 37 езика и е издадено в 50 страни по света, което го прави най-превежданият ни публицист. Той е номиниран два пъти за Нобелова премия.   

Една от инициативите по време на " Януари – месец на Радичков " обаче притегли изключително вниманието измежду пловдивчани, а именно поставянето на крилати изречения на писателя върху спирки на градския превоз из града.
               

Цитатите са ситуирани по булевардите „ Цар Борис III Обединител “, „ Шести септември “, „ Васил Априлов “ и „ Христо Ботев “, а измежду обичаните ни са: „ Бъди Невероятен “ и „ Човек не всеки път е там, където е капата му “.

Финал на инициативата ще даде спектакълът на Катя Петрова „ Бомбето “ в Куклен спектакъл Пловдив. Постановката е притежател на оценките Grand Prix от Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО ” 2021 и премия за постановка на Катя Петрова, както и премия Пловдив 2021 в категория " Произведение на изкуството, предопределено за деца ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР