По повод 30-годишния юбилей на Натура 2000“ експерти на РИОСВ-Шумен

...
По повод 30-годишния юбилей на Натура 2000“ експерти на РИОСВ-Шумен
Коментари Харесай

РИОСВ-Шумен отбелязва Европейския ден на „Натура 2000“

По мотив 30-годишния празник на „ Натура 2000 “ специалисти на РИОСВ-Шумен и чиновници на Дирекцията на Природния парк „ Шуменско плато “ ще слагат табели, указващи забранителния режим в предпазената зона. Указателните табели са особено направени от шуменската екоинспекция, за да указват режимите и възбраните в зоната и рестриктивните мерки към мотоциклети, ATV, UTV и бъгита, отвън съществуващите пътища в неурбанизирани територии. Поставянето им ще стартира на 19 май.

Почистване на боклуци в държавната горска територия на предпазена зона „ Преславска планина “ и предпазена зона „ Овчарово “ в област Търговище е планувано за 23 май също във връзка годишнината на европейската екологична мрежа „ Натура 2000 “. В мероприятието ще се включат възпитаници от I ОУ „ Христо Ботев “ – гр. Търговище, представители на Община Търговище, чиновници на Търговско предприятие ДГС „ Търговище “ и екоексперти.

Близо 35 % от територията на България попада в обсега на мрежата „ Натура 2000 “ – 120 са предпазените зони за запазване на дивите птици и 233 са предпазените зони за запазване на естествените местообитания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР