По повод 15-ата годишнина на състезателната симулация Gran Turismo, Suzuki

...
По повод 15-ата годишнина на състезателната симулация Gran Turismo, Suzuki
Коментари Харесай

Suzuki представи виртуалния концепт Vision Gran Turismo

По мотив 15-ата годишнина на спортната симулация " Gran Turismo ", Suzuki показа виртуалния си концептуален автомобил Vision Gran Turismo. Суперавтомобилът може да се ръководи като улична версия и като транспортно средство от категория GR.3 по виртуалните писти по света в Gran Turismo 7 - най-новата версия на поредицата видеоигри.

Състезателната симулация съдържа действителни модели като Swift Sport и емблематичния Cappuccino, както и цифрови концептуални коли като Suzuki Vision Gran Turismo. Моделът е умислен още през 2019 година от италианския дизайнер Антонио Ноца, който е част от екипа на Suzuki в Европа. При отворения двуместен автомобил е обърнато особено внимание на тематиката за понижаване на тежестта, което значи, че колата тежи едвам 970 кг.

Но най-голямата специфична характерност на Vision Gran Turismo е скрита в задвижването - даже пътната версия комбинира мотор на мотоциклет Suzuki Hayabusa с хибридна система, формирана от три електрически мотора, които разрешават задвижване на четирите колела с висок въртящ миг. Комбинираната обща мощ на системата е 318 кВт/432 к.с. с оптимален въртящ миг от 610 Нм.

Във версията GR.3, която включва обширни спортни модификации като по-широка каросерия и усъвършенствана аеродинамика, задвижването е със V8 двойна турбо система с два мотора Hayabusa. Идеята за спортната версия е на Косуке Нишимура, дизайнер на трансмисии в Suzuki и самият той състезател в Gran Turismo. „ Категорията GR.3 се смята за сърцето на играта, тъй че искахме да създадем модел, който да бъде определен и ръководен от огромен брой играчи " - споделя Косуке.

Suzuki към този момент е проектирал спортни коли с мотори Hayabusa в предишното, да вземем за пример концептуалния автомобил GSX-R/4, който беше показан на публиката през 2001 година Vision Gran Turismo съживява духа на този модел и го съчетава с съвременни електрифицирани технологии.

Мотоциклетът Suzuki Hayabusa е стартиран през 1999 година „ Хаябуса " е японският термин за сокола друмник, една от най-бързите грабливи птици. Като първи сериен модел с оптималната скорост над 300 км/ч, машината оправда името си - тя спринтира от нула до 100 км/ч единствено за 2,7 секунди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР