По повод 12 април—Ден на космонавтиката, кметът на Община Ловеч

...
По повод 12 април—Ден на космонавтиката, кметът на Община Ловеч
Коментари Харесай

По повод Деня на космонавтиката кметът на Ловеч поздрави космонавта Георги Иванов

По мотив 12 април—Ден на космонавтиката, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати приветствие до генерал-лейтенант Георги Иванов, космонавт и  почетен жител на Ловеч.

В приветствения адрес се споделя:

„ На този ден преди 61 години, през 1961 година, индивидът за първи път преодолява границата сред Земята и Космоса. Полетът на Гагарин даде невероятния подтик на галактическите проучвания, на науката, защитата, телекомуникациите и галактическите обсерватории и спътници. В славната поредност от космонавти е записано и Вашето име с полета на „ Съюз-33 “ от 10 април 1979 година

Мисля, че всеки, който е летял в Космоса и се е върнал на Земята, се е родил повторно за нашата Планета, тъй като е оценил своя живот от позиция на Вселената. Вашият героизъм към този момент 43 години ни зарежда с горделивост и сила. Не случай няколко генерации се стремят да Ви имат като свое знаме и емблема.

Като Ви поздравяваме с празника, ние продължаваме да ценим високо стореното от Вас, да се радваме, че в никакъв случай не забравяте родния Ловеч, както и той Вас. “

Георги Иванов е първият български космонавт. Народен представител в Седмото велико национално заседание (1990 – 1991 г.). Роден е в Ловеч на 2 юли 1940 година, в фамилията на Иван Иванов Какалов и Анастасия Какалова. Родната му къща се намира в кв. „ Вароша “. Завършва Средно смесено учебно заведение „ Тодор Кирков “ Ловеч (1958). Завършва Военното учебно заведение в Долна митрополия (1964 г.) със компетентност инженер-летец и подготовка водач, първи клас. Служи в Българска народна армия като водач, старши водач, пълководец на звено и пълководец на ескадрила. Защитава дисертация и получава научна степен претендент на физическите науки през 1984 година Негов теоретичен началник е Димитър Мишев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР