По покана на Националния съвет за саморегулация (НСС) се проведе

...
По покана на Националния съвет за саморегулация (НСС) се проведе
Коментари Харесай

Всички асоциации в хазартния сектор в България се обединиха единодушно за социално отговорна реклама на хазарта

По покана на Националния съвет за саморегулация (НСС) се организира среща на всички асоциации в хазартния бизнес в България - Асоциация на игралната промишленост в България (АИИБ), Българска асоциация на хазартните действия (БАХД), Българска гейминг асоциация (БГА) и Сдружение на уредниците на хазартни игри и действия в България (СОХИДБ). Всички присъстващи единомислещо се сплотиха зад разбирането, че рекламата би трябвало да бъде освен законосъобразна, само че и да бъде направена с възприятие на отговорност към обществото и най-много към най-уязвимата негова група – децата.

В подтекста на цялостната редакция на пакета етични правила за непряка реклама на
хазарт се разиска въвеждането на неотдавна поетите доброволни задължения за по-ефективна саморегулация, които бяха включени във към този момент оповестения Меморандум сред лицензираните уредници на онлайн залагания за виновна реклама на хазартни игри. 

Целта е да се надгради съществуващата ко-регулационна система на надзор на непряката реклама на
хазарт, при която законът дефинира общата рамка, детайлите се контролират посредством инструментите на саморегулацията при опазване на последната дума на закона, оповестиха от НСС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР