По покана на българския държавен глава Румен Радев на официално

...
По покана на българския държавен глава Румен Радев на официално
Коментари Харесай

Президентът на Албания ще бъде на официално посещение у нас по покана на Радев

По покана на българския държавен глава Румен Радев на публично посещаване у нас идва президентът на Република Албания Байрам Бегай . Визитата е в подтекста на 110-годишнина  от установяването на двустранни дипломатически връзки сред България и Албания, която се отбелязва през актуалната година. Във фокуса на диалозите сред президентите Радев и Бегай ще бъдат задълбочаването на съдействието сред двете страни , процесът на разширение на Европейския съюз , партньорството в сигурността и защитата , както и въпроси от районния дневен ред.

Днес президентите Румен Радев и Байрам Бегай дружно със съпругите си – Десислава Радева и Арманда Бегай, ще гледат спектакъла „ Калас и Онасис “ в Националния замък на културата . Операта-мюзикъл е с присъединяване на солисти, хор и балет на Държавната опера – Варна, както и на оркестър и хор на Национална опера и балет на Албания.

На 14 декември, четвъртък, от 10:00 часа пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ президентът Байрам Бегай и брачната половинка му Арманда Бегай ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с публична гала . Държавният глава на Албания ще постави венец пред паметника на Незнайния боец .

От 10:30 часа на „ Дондуков “ 2 ще се състои среща „ на четири очи “, след което двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Албания . В 12:00 часа Румен Радев и Байрам Бегай ще създадат взаимни изказвания за медиите в Гербовата зала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР