По платното на кръстовището на Лъвов мост има дълбоки напуквания,

...
По платното на кръстовището на Лъвов мост има дълбоки напуквания,
Коментари Харесай

Било нормално асфалтът на "Лъвов мост" да се разцепи

По платното на кръстовището на " Лъвов мост " има дълбоки напуквания, само че няма проектантска или техническа неточност. Такива нацепвания са естествени и се поправят, само че при по-високи температури и след разчистване на фугите за топлинни деформации - по този начин наречените дилатационни фуги. Това съобщи на брифинг техническият началник на плана инж. Петър Стойчев. От Европейският център за транспортни политики пък взеха решение да успокояват, че мостът няма да падне. " Такива недостатъци се появяват, нищо скандално не е станало ", разяснява Диана Русинова от центъра. 

Както " Сега " писа, през асфалта на " Лъвов мост " се появи голяма цепнатина. След разпоредена инспекция от общината се оказа, че пукнатината е зейнала на мястото на направените фуги за топлинна дисторция, които би трябвало да обезпечат резистентност при топлинни съмнения. Според общината поради огромните температурни разлики - от -15 до +15, фугите са поели напрежението и това е провокирало дефекта на асфалта. 

" Фугите са общо 4, служат за обиране и разпределение на напрежението, с цел да не бъде структурата компроментирана - а от температурата и натоварването всичко се движи. При позитивни температури асфалтът си поема напреженията, когато температурите паднат, той става по-нееластичен ", изясни инж. Петър Стойчев. Кога тъкмо ще се остранят дефектите - не е ясно. Фугите би трябвало първо да се почистят, като за това ще се чака по-добро време. Според общината фугите са в гаранционна подръжка и няма да се постановат спомагателни разноски. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР