По план е предвидено през август месец да бъде въведен

...
По план е предвидено през август месец да бъде въведен
Коментари Харесай

Пускат през август първия участък от третия лъч на столичното метро

По проект е планувано през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор от третия лъч на метрото, който е 8 км с 8 станции от бул. " Владимир Вазов " до Красно село през центъра на София. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният директор на „ Метрополитен “ ЕАД инж. Стоян Братоев. 

" Строителните работи по третия лъч на метрото са завършили, както и монтажът на оборудването. Изпитанията са направени и всичко е готово. Има дребни работи, свързани с образование на личния състав, които би трябвало да се свършат, както и механически въпроси. Предвидено е през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор. Стараем се всеки идващ сектор да бъде по-добър. Имаме извънредно положителни проектанти, архитекти и строители ", похвали се инж. Стоян Братоев.

По план третият лъч е трябвало да завърши през май, защото е един от най-сложните за осъществяване. Той ще бъде пускан на стадии. Първият - през август, по-късно в края на годината би трябвало да бъде подготвен секторът от кв. " Красно село " до кв. " Овча купел ". За двата стадия се плануват 90 000 пасажери, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пасажери на ден.

" За 15 години направихме 42 км метро, за последните 10 години са 34 км. Това стана с помощта на финансирането, което се обезпечи ", добави инж. Братоев. 

В момента метрото се движи по постоянния си зимен график до среднощ, отпаднаха рестриктивните мерки от изключителното състояние.  " Още не е решено да се вкарва летният график. На този стадий няма да се разрежда интервалът сред влаковете ", добави Братоев.

По думите му, метростанциите се дезинфекцират няколко пъти на ден и всяка станция има дневник, където това се отбелязва. През нощта всички станции се мият и има 100% дезинфекциране. Влаковете също се дезинфекцират.

" Стараем се да съблюдаваме и разпоредбите за носене на маски. Като цяло хората съблюдават разпоредбите ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР