По отношение на съставянето на правителство, това, което вчера публично

...
По отношение на съставянето на правителство, това, което вчера публично
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Ако мандатът стигне до ДБ, няма да го върнем

По отношение на съставянето на държавно управление, това, което през вчерашния ден обществено се случи, беше работа по програмата. Днес би трябвало да продължи особено в региона на опазването на здравето и други браншове. Много е значимо да бъдат конкретизирани тези цели, които може за този интервал от време да бъдат осъществени - за 6 месеца.

На процедура, сформира се стратегия за 6 месеца, за който интервал от време би трябвало да бъдат осъществени избрани ограничения, след което да се реши дали да се изиска избор на доверие за продължение на работата на това държавно управление, в случай че то бъде определено. Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на " Демократична България " военачалник Атанас Атанасов.

По думите му за Демократична България е извънредно значимо да бъде формирано държавно управление с мандата на най-голямата политическа мощ в лицето на " Продължаваме промяната ", само че в случай че се стигне до връчване на трети мандат на " Демократична България ", ще бъде направено всичко допустимо той да бъде осъществен и политическата мощ има квалифициран проект в тази тенденция.

" Трябва да се търси поддръжка измежду народните представители и това би трябвало да се прави обществено. Тези, които схващат в какво тежко положение се намира страната, какъв брой доста рецесии, по време на война, и какъв брой значими неща има да бъдат осъществени в региона на стопанската система и освен, би трябвало да поддържат избирането на едно държавно управление.

Защото, в противоположен случай значи идващите 6 месеца - политическа дестабилизация. И през този интервал от време могат да бъдат пропуснати доста изгоди, бих споделил, за страната. На първо място, ние имаме да получаваме съществени пари от Европейска комисия, от Европейски Съюз по Плана за развиване ", уточни Атанасов.

Във връзка с информация от през вчерашния ден, че парите, които би трябвало да получим по Плана, понижават с 1 милиарда лева, той разяснява: " Ако не си свършим работата да приемем нужното законодателство, ще намалеят на нула, за това, което имаме да получаваме като първи транш. "

По отношение на поддръжката на ГЕРБ за изгонването на съветските дипломати и поръчките за проатлантическа позиция на Движение за права и свободи, Атанасов съобщи, че двете партии търсят пробив на изолацията си. " Само че, би трябвало много време да прекарат в съпротива и да бъдат направени в това число при тях кадрови промени ", добави той.

Съпредседателят на Демократична България сподели още, че поддръжката от някои политически сили за експулсирането на чиновниците от Посолството на РФ е била лицемерна, само че не навлезе в конкретика.

" Българска социалистическа партия не пречат на депутинизацията и не бих отишъл по-нататък - да се меся в техните вътрешни партийни работи и позициите, които заемат ", посочи Атанасов по отношение на реакцията на левицата по отношение на изгонените 70 съветски чиновници.

" Искам да обърна внимание на нещо доста значимо, което се случи преди няколко дни в Мадрид, на съвещанието на върха на НАТО. Там НАТО изрично дефинира като собствен главен съперник Русия и в тази връзка, страните, които са членове на НАТО, би трябвало да подхващат съответни дейности за ограничение на съветското въздействие и секване на работата на съветския шпионаж ", сподели още той.

" Не може ние да имаме 12 или 15 дипломати в Русия, а те тук да имат 10 пъти повече, които се занимават точно с разследваща активност ", акцентира съпредседателят на Демократична България.

Атанасов сподели още, че има подозрения за пробиви в българските служби. Той също по този начин изрази съмнения за опити на Президентството разследващите служби да бъдат въвлечени във вътрешнополитическите битки.

Според него от Румен Радев него е подбудена реакцията на Военното разузнаване на рецензиите от страна на депутата от Демократична България Ивайло Мирчев, който съобщи, че българските спецслужби са пробити и са русофилски настроени. Атанас Атанасов беше безапелационен, че разследващите служби не би трябвало да си разрешават сходни обществени изказвания.

По мотив професионалния празник на Министерство на вътрешните работи ген. Атанасов поздрави всички хора, които се грижат за сигурността и публичния ред в страната ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР