По отношение на РС Македония Министерството на външните работи ще

...
По отношение на РС Македония Министерството на външните работи ще
Коментари Харесай

Генчовска: Рестартирахме отношенията със Скопие

По отношение на районен съд Македония Министерството на външните работи ще съблюдава прецизно мандата на Министерски съвет, Декларацията на Народното събрание и Договора сред България и РСМ. Ще отчетем и мнението от последното съвещание на КСНС при президента за РСМ. Няма да се отклоним в никакъв случай от Рамковата позиция. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска.

На въпрос по какъв начин ще разяснява позицията на президента Румен Радев, че визитата на премиера Кирил Петков в РСМ е било преждевременно, Генчовска отговори следното: „ Това е мнението на президента. Не мога да го разясня “.

Тя съобщи, че държавното управление е рестартирало връзките със Скопие.

„ Продължаваме да надграждаме постигнатото досега. Има последователност от страна на Министерство на външните работи. Надграждаме постигнатото, има позитивизъм. В пряк контакт сме с министъра на външните работи Буяр Османи. Екипът от външно министерство е в пряк контакт на експертно равнище “, съобщи министър Генчовска.

И заяви, че следва експертна среща. „ Колегите от Министерство на външните работи на РСМ ще дойдат тук на 10 и 11 за осъществяване на експертни диалози по политическия пакет 1+4. Днес съм внесла в Министерски съвет план за мандат, който ние да отстояваме.

Той по никакъв метод не се отклонява от в този момент съществуващите рамкови позиции, Декларации на Народно събрание и най-много спазването на Договора за другарство и добросъседство “, акцентира министър Генчовска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР