По отношение на диагностицирането на коронавирус инфектираните – няма друга

...
По отношение на диагностицирането на коронавирус инфектираните – няма друга
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с още новини за масовото тестване за COVID-19 и пикът на болестта ВИДЕО

По отношение на диагностицирането на ковид инфектираните – няма друга опция с изключение на PCR тестванията. Това съобщи на ексклузивен брифинг шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"В края на епидемията може да се реши насъбрания имунитет, който се прави с проучване на антитела ", сподели той.

БЛИЦ напомня, че преди минути министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще има тестване на част от популацията с бързи проби.

"Това проучване, което ще се направи на относително хомогенна група, се търси не болен от ковид, а прекарал ковид зараза., т.е. от време на време се тества тази група и се вижда по какъв начин се натрупва имунитетът ", сподели шефът на ВМА.

"По този метод могат да се създадат модели и когато премине пикът на епидемията, да се види по какъв начин огромни хомогенни групи могат да бъдат приведи отново в работно състояние за възкръсване на стопанската система ", съобщи Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски разкри по кое време кошмарът от епидемията у нас ще избухне с цялостна мощ

След него се изрече и пулмологът Александър Симидчиев, който е част от Медицинския щаб.

"Много благодаря за това, че ни оставихте да работим професионално и експертно. Считаме, че това предложение е реалистично " поде той.

"Изправени сме пред силата на гените на един вирус и единственото нещо, което можем да хвърлим против него, е силата на нашите мозъци, само че дружно.

Ние може да хвърлим задоволително интелектуален запас ", счита той.

По думите му всички са се съгласили на една обща платформа, с цел да може с наличния запас да се мониторира какво се случва с епидемията в България ", сподели Симидчиев.

"Така ще можем да споделяме какво се случва въз основата на действителни измервания. Аз персонално съм извънредно задоволен от работата на сътрудниците и адаптирането на мненията на всички”, призна той.

По думите на премиера Борисов специалистите желаят през математическия модел да схванат по кое време да се разхлабят към този момент затегнатите ограничения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР