По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен 26-годишен мъж

...
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен 26-годишен мъж
Коментари Харесай

20 години затвор за мъж за грабеж с убийство в Шуменско

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен 26-годишен мъж бе приет за отговорен и получи присъда „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при непоколебим режим на изтърпяване на наказването, оповестиха от обвиняването.

Той беше наказан за това, че посредством приложимост на мощ, лишил от стара жена непознати движими движимости - парична сума, с желание незаконно да ги присвои, като грабежът е съпроводен с убийството ѝ.

Граждански искове в размер на 100 000 лв. и 50 000 лв., които подсъдимият ще би трябвало да изплати на близки на жертвата, бяха напълно почетени от съда. За негова сметка са и разноските, направени по делото.

Жената е познавала обвиненият от дете, като от време на време той я посещавал в дома ѝ. Така се случило и на 12 март 2021 година, когато 26-годишният мъж отишъл в къщата на старата жена.

Макар да не го очаквала, тя му сервирала вечеря, по-късно двамата прекарали още малко време към масата. Подсъдимият забелязал, че върху долап в стаята имало оставени пари и решил да ги вземе. За облекчение му хрумнало да пребие домакинята, с цел да не може да му се опълчи.

В осъществяване на проекта си взел дървена цепеница от двора на къщата на дамата и нанесъл удар в лицето юь. Тя паднала на земята без опция да се отбрани, а той траял да я удря.

Когато се уверил, че дамата е в безпомощно положение, той взел парите, които забелязал - 200 лв. и напуснал дома на потърпевшата. По пътя към дома си подсъдимият срещнал свои познати и траял вечерта си с тях.

Мъжът бил арестуван на идващия ден. Той бил притеглен в качеството му на обвинен за осъществения от него обир. Няколко дни по-късно старата жена умряла в болничното заведение, което довело и до смяна в обвиняването.

Решението на съда предстои на обжалван е пред Варненския апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР