По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор

...
По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор
Коментари Харесай

Заловиха крадла, която бърка в касите на търговски обекти

По обвиняване на Софийска районна прокуратура е наказана на затвор 37-годишна жена за кражба, осъществена в изискванията на продължавано закононарушение с две действия.

На 09.02.2022 година към 17,30 ч., обвинената Д.Е. откраднала от съблекалнята на заведение за бързо хранене в град София портмоне с 40 лв. в него, благосъстоятелност на чиновник на заведението. Обвиняемата същият ден била почнала работа в заведението и откакто откраднала парите повече не се върнала в него.

На 13.02.2022 година към 23,59 ч., Д.Е. откраднала сума в размер на 3091 лв. от касата на търговски обект на ул. " Граф Игнатиев “ в гр. София, по-късно напуснала обекта и не се върнала повече да работи там.

Деянията са осъществени в изискванията на рисков рецидив, защото обвинената е осъждана за идентични закононарушения.

По случая е водено досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29 алинея 1 б. " А “ вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности и са събрани доказателства, че точно Д.Е. е създател на действията. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски областен съд призна Д.Е. за отговорна по повдигнатото й обвиняване и й наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години, което тя следва да изтърпи дейно при първичен " непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР