По обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново три обвиняеми жени, работили

...
По обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново три обвиняеми жени, работили
Коментари Харесай

Осъдиха за присвояване продавач-консултанти

По обвиняване на Районна прокуратура–Велико Търново три обвинени дами, работили като продавач-консултанти в хранителен магазин, са наказани за заграбване на пари от комерсиалното сдружение – закононарушение по член 201, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

М.Б., П.Г. и Й.Й. са приети за отговорни за това, че в интервала от 07.09.2018 година до 06.08.2019 година в гр. Велико Търново, в магазин за хранителни артикули, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностни лица – продавачи-консултанти при комерсиално сдружение, присвоили пари, благосъстоятелност на сдружението, връчени в това им качество да ги ръководят. Трите обвинени независимо се разпореждали по няколко пъти седмично с получените от клиентите стойности на продадени артикули, като изтривали записите за действително осъществени продажби и не отразявали покупко-продажбите в касовата система посредством завършването им. Така получените суми, благосъстоятелност на сдружението, всяка от тях вземала от касата и се разпореждала с тях като със свои. Присвоените пари от М.Б. са в общ размер на 11 940,14 лева, от П.Г. – 6160,68 лева и от Й.Й. – 3914,00 лева

За осъщественото закононарушение на М.Б. е наложено наказване три години отнемане от независимост условно с пет години изпитателен период. П.Г. е наказана на две години и шест месеца отнемане от независимост условно с пет години изпитателен период, а Й.Й. – две години отнемане от независимост условно с пет години изпитателен период. На трите обвинени е наложено и наказване шест месеца отнемане от право да заемат отчетна служба.

Присъдата на Районен съд–Велико Търново предстои на обжалване пред Окръжен съд–Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР