По някое време през работния ден всеки започва да чувства

...
По някое време през работния ден всеки започва да чувства
Коментари Харесай

20 минути на ден могат да направят чудеса с продуктивността ви

По някое време през работния ден всеки стартира да усеща отмалялост. За множеството хора това се случва към 14:00 часа. Просто силата ни тогава е на друго равнище.

Експертът Крис Бейли решил да изследва своята работливост. Следял и описвал енергийните си равнища в продължение на към месец и разкрил, че има три пика на сила денем - от 7 до 8 сутринта, от 11 до 12 и от 6 до 7 вечерта. Тогава се чувствал най-работоспособен, стимулиран и деятелен.

Не е наложително вашите енергийни върхове да съответстват с тези на Бейли, написа Lifehack. Всеки организъм е друг, само че сигурно имате часове, в които работите по-добре, и такива, в които сте по-разсеяни.

Обикновено се усещаме изтощени сред 13 и 15:00 ч., изключително в случай че сме прекалили с калоричната храна на обяд. А и естественото действие на тялото ни допуска отмора сред 14 и 16:00 ч.

Как можем сами да си помогнем да сме по-продуктивни? Съвсем елементарно - като лягаме за тъкмо 20-минутна сънливост в следобедните часове. Изследвания са посочили, че това е нужното време да си отпочинем, само че не и да се отпуснем прекомерно. След дрямката чиновниците правят работата си по-бързо и дейно.

Разбира се, правилото не е използвано за всеки. Но в случай че имате някаква опция да го спазвате - да вземем за пример разполагате с кабинет с диван, работите от у дома или можете да се приберете за малко, не се колебайте да го приложите. Със сигурност ще станете доста по-енергични.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР