По някакъв начин са изчезнали, или са били усвоени, както

...
По някакъв начин са изчезнали, или са били усвоени, както
Коментари Харесай

Минеков: Изчезнали са 4,5 млн. евро за ремонта на Ларгото, сезирам европрокуратурата

" По някакъв метод са изчезнали, или са били усвоени, както се споделя, близо 4,5 милиона евро от целия план за ремонта на Ларгото “, разгласи служебният министър на културата Велислав Минеков на конференция.

Той цитира конфиденциален отчет на ОЛАФ по случая.

" Докладът е доста необятен, доста обстоен, има рекомендации да се търси отговорност от трима министри от предходното ръководство и един кмет ", добави Минеков.

По думите му тези средства би трябвало да се върнат назад. Министърът разяснява, че ще подаде сигнал към българската и Европейската прокуратура за изчезналите пари.

Имам подозрения какъв ще бъде резултатът с нашата прокуратура , само че доста скоро, съгласно мен, тази прокуратура ще се задейства на съществени обороти “, добави Минеков.

Той разяснява, че поради подозрения за непозволено потребление на евросредства за ремонта и основаването на изложба " Квадрат 500 “ - " така нареченият български Лувър " - също ще бъде подаде сигнал до прокуратурата, ръководена от Лаура Кьовеши.

" Още средства са употребявани в нещо, което дефинирам като бутафория – това е имитационната цитадела в местността Яйлата . Похарчени са 1,6 млн. евро за крепостта от итонг и гипс “, сподели Минеков.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Той добави, че това е спряло изследванията в местността.

" Изобщо ще осведомявам европрокуратурата за още доста неща, които са се случвали, изключително с евросредства “, добави Минеков.

 Българска национална телевизия: Минеков приравни публицисти с нарушители, ще сезираме интернационалните институции Виж още

По мотив абсурда с Българска национална телевизия , откъдето през днешния ден оповестиха, че ще сезират евроинстутициите поради закани на Минеков към публицисти и приравняването им с нарушители, министърът беше безапелационен, че това е неистина.

" Не съм сплашвал публицисти, изискал съм пояснение от господин генералния шеф за този тежък случай, в това число съм го срещнал с настоящите закони, и че това е в действителност нарушаване на националната сигурност. Инцидентът е подобен със прекъсването на БНР за половин ден. Спомняте си случая с вашата колежка Силвия Великова. Колегите в малкия екран са били показани от министъра като терористи нарушители. Някъде да сте чели сходно нещо от мен? ", съобщи Велислав Минеков във връзка реакцията му против Емил Кошлуков след живо включване от брифинг на ГЕРБ по време на предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Вижте цялата конференция:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР