По неписано правило вокалистът и соло китарата са онази част

...
По неписано правило вокалистът и соло китарата са онази част
Коментари Харесай

10-те най-бързи барабанисти в свeта

По неписано предписание вокалистът и соло китарата са онази част от групата, която постоянно е под светлините на прожекторите.

За барабанистите не може да се каже същото, в противен случай, постоянно ролята им даже е подценявана.

Всеки музикант обаче ще ви каже, че триумфът на обещано парче зависи от всички. А що се отнася до триумфа на една рок група, то изискването е тя наложително да има в състава си доста добър барабанист. Това е повода през днешния ден да се спрем на 10-те най-бързи барабанисти в света.

10. Нийл Пиърт

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Едва ли има разпален рокаджия, който да не е чувал името Нийл Пиърт. Барабанистът на група Rush е четирикратен притежател на премията „ Барабанист на годината “ съгласно влиятелната ранглиста на списание „ Drum Magazine “. Пиърт признава, че е въодушевен от най-хубавите барабанисти на английската хард рок сцена като Kийт Муун, барабанист на групата The Who и Джон Бонъм, барабаниста на Led Zeppelin. С течение на времето надарения Пърт се увлича и по суинг и джаз звученето. Освен с невероятната си техника на свирене, Нийл е прочут в музикалните среди и със своята устойчивост. Пиърт е създател на пет книги и върл кулинар.

9. Кийт Муун

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Легендарният барабанист на The Who Кийт Муун е прочут колкото поради виртуозните си осъществявания зад барабаните, толкоз и поради саморазрушителното му държание, пристрастеността към опиатите и ексцентричните занимания – като чупенето на принадлежности по време на концерти. Музикантът умира през 1978 година след свръхдоза лекарства, смесени с алкохол. Читателите на сп. Rolling Stone слагат Муун на трето място в листата на най-хубавите рок барабанисти в света. Приет е в Рокендрол залата на славата.

8. Дейв Ломбардо

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Метъл барабанистът Ломбардо стана прочут най-много с присъединяване си в американската траш метъл тайфа Slayer, с която записва 7 албума. Освен със Slayer Дейв взе участие в записването на повече от 30 албума с разнообразни групи като Grip Inc., Fantomas, и Testament. Дейв Ломбардо е прочут като авторитетен барабанист с нападателен жанр на свирене, мощно повлиян от творчеството на Led Zeppelin и Kiss. Ломбардо е наименуван „ кръстникът на контрабас барабаните “ от списание Drummer World. Много модерни барабанисти които свирят метъл, признават че са мощно повлияни от творчеството на Дейв.

7. Майк Портной

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Американският музикант е прочут най-вече като някогашен барабанист, бек вокалист и съосновател на група „ Dream Theater “. Носител е на 26 награди от списание Modern Drummer и е ко-продуцент на шест албума на групата. Също по този начин написа и текстове на песни. Считан за един от най-хубавите модерни барабанисти, Майк е учил в музикалния лицей „ Бъркли “. Портной е вторият най-млад барабанист, след Нийл Пърт от Rush, влезнал в „ Залата на славата “ на списание Modern Drummer – на 37 години.

6. Джон Бонъм

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Въпреки че от гибелта на Джон Бонъм изминаха близо 40 години, барабанистът на паметната Led Zeppelin към момента се смята за един от най-хубавите рок барабанисти на всички времена. Определян като един от най-въздействащите и най-подражаваните барабанисти, Бонъм е прочут с тежкия си жанр и техническите си качества. Музикантът умира прибързано, само че методът му към хард рок и хеви метъл барабаните продължава да е мярка, по отношение на която всички останали се съпоставят. Неговият почерк се усеща и до през днешния ден, в осъществяванията на редица от модерните барабанисти.

5. Майк Манджини

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Барабанистът, който през 2010 година размени Майк Портной в Dream Theater има три международни върха за скоростно свирене. За 60 секунди музикантът може да извърши 1203 удара по барабаните. С барабани Майк се занимава от 5-годишен. Първата си група основава още в учебно заведение.

4. Мат Смит

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

През 2008 година музикантът сложи връх, като съумя да направи 1130 удара върху барабаните за една минута. Едва 18-годишен тогава, Мат се счита за най-младия барабанист, съумял да преодолее бариерата от 1000 удара в минута. Мат изяснява любовта си към музиката с предците си – татко му и дядо му са известни джаз реализатори. Мат се захваща с барабаните, когато е на 9-годишен. На 12 към този момент е звезда, две години по-късно издава и първия си албум.

3. Том Гросет

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

През 2013 година канадецът Том Гросет усъвършенства международния връх за максимален брой единични удари за една минута при пердашене на тъпан. Той реализира 1208 удара за 60 секунди на съревнование в Тенеси, Съединени американски щати. За да усъвършенства върха, 23-годишният барабанист е трябвало да движи ръцете си 20 пъти в секунда в продължение на цяла минута.

2. Джоуи Джордисън

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Нейтън Джонас Джордисън, прочут като Джоуи Джордисън, е прочут с присъединяване си като барабанист в неометъл групата Slipknot през 1990-те и 2000-те години, както и с присъединяване си като китарист в Murderdolls пънк-рок група, която самият той основава при започване на 2000 година Джоуи е един от най-бързите барабанисти в света, кадърен да направи 32 удара в секунда или 1920 удара по барабаните за минута. През 2010 година барабанистът влезе в Рекордите на Гинес като най-бързият барабанист.

1. Рори Блекуел

 10-те най-бързи барабанисти в свeта

Най-скоростният барабанист в света, който през 1991 година сложи връх от 62 удара в секунда. Британската легенда Рори Блекуел има повече от 10 сходни върха и е вписан в Книгата на върховете на Гинес като най-бързият барабанист в света. Още едно необикновено достижение на музиканта – 126-часов музикален маратон без спиране! Освен на барабани, Рори обича да свири на китара, написа текстове на песни. Участвал е в няколко кино лентата. В момента рокаджията живее в Южен Девън.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР