По неокончателни данни, изнесени от служебния министър на туризма Стела

...
По неокончателни данни, изнесени от служебния министър на туризма Стела
Коментари Харесай

Само един хотел със 100% ваксиниран персонал

По неокончателни данни, изнесени от служебния министър на туризма Стела Балтова, за интервала май-юли у нас е имало 2,2 милиона туристи. Най-висок е растежът на задграничните посетители, само че сънародниците ни, избрали да почиват у нас, са близо 100% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Общо към 1,5 милиона са българите, осъществили нощувки в родните курорти през последните три месеца, демонстрират плановете на Министерството на туризма. От чужденците максимален растеж все още за този сезон има от Чехия - с към 300%, а два пъти повече летовници от Полша, Румъния и Украйна са пристигнали в страната за отмора сред май и юли.

Както туристическият отрасъл, по този начин и министър Балтова чакат и август да бъде сполучлив за родния туризъм, в случай че страната ни успее да резервира ниското равнище на коронавирус болестта и относително дребния брой нови случаи. Два хотела по родното Черноморие - един на север и един на юг, пък са обособени за летовници, дали позитивен тест.

Имунизацията обаче е слабост и на туристическия отрасъл.

Към момента в родните летни курорти има единствено един хотел, който има подложен етикет „ 100% имунизиран личен състав “. През идната седмица ще бъдат сложени още 2 такива стикера - в още един хотел и за една туроператорска компания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР