По негово време, през 1998 година Николай и съратничката му

...
По негово време, през 1998 година Николай и съратничката му
Коментари Харесай

Четете И Пълнейте! Лъсна Безочливата Схема На Олигарха Банев! Ето Как Е Изсипвал Куфарите На Командира!

По негово време, през 1998 година Николай и съратничката му от Комсомола стават капиталисти и от вчерашни голтаци внезапно се озовават притежатели на “Полимери ” в Девня. Скрити от властта при приватизацията на химическия колос обаче остават едни 6 милиона $. Незнайно за какво, те не са разказани в салдото на комбината. Парите са оставена на депозит в банка “Биохим ” през 1995 година и са били планувани за възобновяване на инсталациите за винилхлорид и поливинилхлорид.

Изданието към този момент писа за голямата повреда, когато на 1 ноември 1986 година част от “Полимери ” се взривява, умират 20 души, а във Варна е провокирано земетресение от 3-та степен. Веднага по-късно страната купува нови машини от Япония, само че идват измененията през 1989 година и техниката остава затворена в кашоните, без въобще да е конфигурирана. Тези 6 милиона $ също е трябвало да бъдат вложени във въпросния завод, само че това по този начин и не заработва…

Разчува се обаче, че новите притежатели на комбината – поетесата Дочка и предприемачът Николай се пробват да ги трансферират на гръцката “Йонийска банка ”. Подозренията са, че с прехвърлянето доларите се източват към персонални сметки на фамилията. За неволя на Баневи обаче за тези пари знае някогашното управление на “Полимери ” и по този начин се разчува за тях.

Премиерът Иван Костов побеснява, когато научава, че едни 6 милиона $ са изпуснати от взор при приватизацията на химическия колос, спомнят си източниците на вестника. И до момента няма публично пояснение за какво доларите не са били засечени от Агенцията по приватизация, която би следвало да надзирава договорката.

Пратени от Иван Костов, в офисите на “Полимери ” нахлуват маскирани ченгета, прокурори, следователи, изсипва се цялата мощ на страната. Над Баневи надвисват тежки облаци. Започват инспекции от Национална агенция за приходите и от икономическа полиция. Смейството приватизатори са притиснати в ъгъла. В холдинга вземат решение да чистят имиджа/ От службите подшушват на Банев да наеме като имиджмейкър Евгени Михайлов, разкриват очевидци на съубитието. Те си спомнят, че за режисьора на “Сезонът на канарчетата ” тогава лобирал някогашният кадър на Държавна сигурност Тодор Бояджиев, който през годините е измежду най-близките съветници на Николай Банев. Защо е предложен тъкмо Евгений Михайлов, не е ясно, най-елементарното пояснение е, че през 90-те той продължава да е на гребена на вълната около “танковата касета ”, свалила от власт Петър Младенов. Какви пари са платени, с цел да лъсне корпоративният имидж не е ясно, само че споделят, че не били малко, а резултатът от цялата работа е кръгла нула.

Накрая обаче се намира пъргав юрист, който съумява да пробие при самия Иван Костов. Източниците на вестника настояват пред изданието, че си спомнят, че след договаряния се стига до помирение сред премиера и семейство Баневи, Костов благоволява да им даде прошка. Цената е закрепена – по 10 000 $ на месец, които предприемачите би трябвало да преведат сред първо и пето число във фондацията на Елена Костова “Бъдеще за България. Спонсорството продължава, до момента в който е на власт държавното управление на Съюз на демократичните сили – цели 3 години, описват чудесно осведомени източници. Това значи, че Баневи подаряват на брачната половинка на Иван Костов сума от порядъка на към 350 000 $.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР