По негово време Никола Тесла бил донякъде неоценен, но славата

...
По негово време Никола Тесла бил донякъде неоценен, но славата
Коментари Харесай

Защо Никола Тесла е бил обсебен от египетските пирамиди

По негово време Никола Тесла бил ненапълно непризнат, само че славата му и митът към него единствено в наши дни нарастват. Сега той се възприема като висшия вманиачен академик, този, който всъщност е изобретил нашето време. Приписват му се основни хрумвания, отвели учените до това да основат смарт телефоните, wi-fi, системите за зареждане с изменчив ток и доста други.

Money does not represent such a value as men have placed upon it. All my money has been invested into experiments with which I have made new discoveries enabling mankind to have a little easier life.

-- Nikola Tesla
— Physics In History (@PhysInHistory)
Освен концепциите, които Тесла ползвал и патентовал, той имал и доста други ползи в разнообразни области, някои, от които много езотерични. Едно от най-необичайните неща, които го занимавали била неговата угриженост за египетските пирамиди - една от най-мистериозните и превъзходни структури, дело на човечеството.

Тесла вярвал, че те служели на по-висша цел и ги изследвал през целия си живот. Какво толкоз примамливо обаче намерил той в пирамидите? Той работел над концепцията, че те са великански предаватели на сила - мисъл, която съответствува с проучването му по какъв начин да изпраща сила безжично.

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration. ” ― Nikola Tesla
— Naked Numerology ® (@OneLuckyGirl_28)
През 1905 година Тесла подал патент в Съединени американски щати, озаглавен „ Изкуството за предаване на електрическа сила през естествената среда “, обрисувайки планове за поредност генератори по света, които ще употребяват йоносферата за събиране на сила. Той виждал самата планета Земя с нейните два полюса като великански електрически генератор на неограничена сила. Неговият триъгълен дизайн станал прочут като електромагнитната пирамида на Тесла.



„ В деня, в който науката стартира да учи нефизически феномени, тя ще напредне за едно десетилетие повече, в сравнение с през всичките предходни епохи на своето битие “, споделил Тесла.

“The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence. ” ― Nikola Tesla
— Naked Numerology ® (@OneLuckyGirl_28)
Според него освен формата, само че и местоположението на египетските пирамиди основава тяхната мощ. Той построил кула, известна като „ Експерименталната станция на Тесла “ в Колорадо Спрингс и кулата Уорденклиф или кулата на Тесла на източното крайбрежие, която се опитвала да се възползва от енергийното поле на Земята. Местата им са особено определени съгласно законите употребявани, за построяването на пирамидите в Гиза, свързани с връзката сред елиптичната орбита на планетата и екватора. Дизайнът е предопределен, с цел да се реализира безжично предаване на сила.

It was called the Wardenclyffe Tower and it was torn down and sold for scrap.
— John in SC
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР