По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият специален

...
По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият специален
Коментари Харесай

Черна гора задържа бивш прокурор и полицейски шеф

По разпореждане на Специалната прокуратура на Черна гора някогашният специфичен основен прокурор Миливое Катнич и бившият високопоставен чиновник на Министерството на вътрешните работи Зоран Лазович са  били задържани в неделя сутринта. Това са потвърдили за Радио Свободна Европа от Специалната прокуратура.

" Катнич и Лазович са лишени от независимост по съмнение, че са направили закононарушенията за основаване на незаконна организация и корист със служебно състояние ", сподели представителят на специфичната прокуратура Вукас Радонич.

Той добави, че арестите са осъществени в съдействие с Европол.

" Обиските в техните домове и уреди в Подгорица, Цетина, Будва и Биело поле не престават, с цел да се намерят следи от закононарушението и неща, които могат да бъдат потребни за процедурата ", сподели прокурорът Радонич.

Той сподели още, че Катнич и Лазович ще бъдат изпратени в специфичната прокуратура, с цел да бъдат разпитани в границите на законовия период.

Представители на черногорското държавно управление приветстваха новината за ареста.

Премиерът Милойко Спаич сподели, че дейностите на специфичната прокуратура свидетелстват за " степента на навлизане на проведената престъпност в институциите на системата, основани по времето на някогашните управляващи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР