По начина, по който всяка една от парламентарните групи прави

...
По начина, по който всяка една от парламентарните групи прави
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Подписването на общ договор между коалиционните партии е много закъсняла стъпка

По метода, по който всяка една от парламентарните групи прави поръчка, държавно управление на малцинството е по-скоро невероятно. Първият тест ще бъде първото четене на актуализацията на бюджета и смяната в състава на държавното управление. Това сподели докторът по конституционно право Наталия Киселова в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.

Според нея подписването на общ контракт сред съдружните партии е стъпка, която е доста закъсняла.

По думите й законопроектът за КПКОНПИ се припокрива на 90% със остарелия, само че с него се уголемяват субектите, които могат да влияят върху правата на жителите. „ Това не е безвредно “, счита Киселова.

Според докторът по конституционно право Борислав Цеков „ Продължаваме промяната “ излъчва прекомерно доста сигнали, които носят корупционен подтекст. „ Те говорели народен представител по народен представител, щели били да ги ангажират – по какъв начин? Когато се прави зад кулисите, когато не е диалог сред политически субекти, а търсене народен представител по народен представител, се основава корупционно чувство. Чрез корупция ли ще борят корупцията? “, попита той.

Правителството няма систематична политика и стратегия за ръководство, акцентира той, а дейностите му са безредни и неефективни. „ Този министър-председател и държавно управление стават все по-токсични. Политическите опозиционни партии, в това число водени от инстинкт за самозапазване, колкото и да не им се желаят избори тъкмо в този момент, в тази каскада от рецесии, които бяха задълбочени от това държавно управление, просто ще търсят други формули за преструктуриране на парламентарното пространство, в сравнение с да поддържат държавно управление отпред с Кирил Петков, което ще продължи по същия метод. Единственото, което ги крепи сега, е, че опозиционните партии не желаят избори “, счита Цеков.

Според него законопроектът за КПКОНПИ е със противоречиви качества. „ Голяма част от него е безусловно преписано от предходния закон. Тогава се пита за какво се прави нов закон. Придават оперативно-издирвателни функционалности на някои инспектори на тази комисия, само че зад това се крие опит за основаване на една паралелна, квазипрокуратура, която обаче за разлика от законната държавна прокуратура, ще бъде под политически надзор. Създава се паралелна институция за политическа принуда, политически боздуган, а не бухалка “, съобщи Борислав Цеков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР