По наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив досъдебно производство за убийство на

...
По наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив досъдебно производство за убийство на
Коментари Харесай

Майката, която намушка детето си в Желязно, може да получи доживотен затвор

По следено от Окръжна прокуратура-Пловдив досъдебно произвеждане за ликвидиране на 8-годишно дете в пловдивското село Желязно е повдигнато обвиняване на неговата майка – Лилия. Тя не е осъждана досега, оповестиха от обвиняването.

Припомняме, че убийството бе осъществено чрез нанасяне на прободно – порезни пострадвания по тялото на детето посредством потребление на хладно оръжие – нож. Впоследствие дамата е наранила себе си. В момента тя е в тежко положение в болничното заведение. Предстои й интервенция.

Повдигнатото обвиняване е за закононарушение по чл.116, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателния кодекс – за съзнателно причиняване гибелта на малолетно лице, което е рождена щерка на причинителя. Наказанието, което се планува за това закононарушение, е от 15 до 20 година затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинената е арестувана за период до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, поради събитието, че след действието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне на искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на майката.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР