По мярката за компенсации за затворени бизнеси, известна като 24

...
По мярката за компенсации за затворени бизнеси, известна като 24
Коментари Харесай

10 532 родители са получили обезщетения заради дистанционното обучение

По мярката за обезщетения за затворени бизнеси, известна като " 24 лв. ", са подадени 4019 заявки за обезщетяване на 19 576 служащи, което възлиза на 9 млн лв.. Това съобщи на на Националния действен щаб министърът на труда и обществената политика Деница Сачева .
Извършени са първите заплащания за 230 работодатели , ще се вършат такива и сред празниците, увери тя.
Официално мярката се споделя „ Запази ме “, като по нея хората, които са в неплатен отпуск в интервала от 29 октомври до 21 декември, получават по 24 лв. дневно.
Тя няма да бъде променяна до 31 декември, а по предложение на браншовите организации ще се трансформира, като ще се изплащат 75% от осигурителния приход на заетите в интервала 1 до 31 януари.
 Сачева за ограниченията против ковид: Хем няма оптимизъм, хем настройката е за поетапно отваряне Сачева за ограниченията против ковид: Хем няма оптимизъм, хем настройката е за поетапно отваряне
Тепърва следва да обсъждаме дали ще се удължат ограниченията след 21 декември – нямаме мотив да сме огромни оптимисти, доста са нежни...
" Останалите ограничения не престават да работят до 31 март ", посочи Сачева.
Подадените заявки за обезщетение от родители, чиито деца са в отдалечено образование, са 32 298, като тази мярка също ще продължи да работи и през януари. От тях утвърдени са 10 532 .
20 млн. лв. са изплатени на родители, поискали да наемат детегледачка в интервала на пандемията. По тази мярка са подписани 2650 контракта.
Безработицата към ноември е 6.7%, като леко се покачва през декември - до 6.88%, само че няма да надвиши 7%, предвижда общественият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР