По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските

...
По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските
Коментари Харесай

МВР-министърът: Служителите на КАТ няма да се крият вече в храстите

По мое предписание по отношение на възстановяване работата на полицейските чиновници, на 18.06.2021 година документално е разпоредено до всички чиновници на ведомството, осъществяващи действия по запазване на публичния ред и надзор на пътното придвижване, същите да се извършват посредством очевидно наличие както на чиновниците, по този начин и на служебни те коли.

Така е дал отговор министърът на вътрешните работи на въпрос на народния представител Мартин Димитров от Демократична България по отношение на практиката, позната още като „ криене по храстите “ за да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния миг.
 Може ли робот да размени катаджиите? Може ли робот да размени катаджиите?
Инженерът Рюбен Брюер презентира робот, който може сполучливо да заменя полицейските чиновници. Роботът е кадърен да ревизира шофьорски...

Неговото разпореждане е да не правят „ безцелни " инспекции, като транспортни средства и жители бъдат проверявани при плануваните в закона случаи. Също по този начин да извеждат от превозите потоци водачи на моторни транспортни средства, които с държанието си основават предпоставки за пораждане на произшествия.

От чиновниците на КАТ се изисква автоматизираните механически средства и системи да се разполагат тук-там, характеризиращи се с централизация на тежки пътнотранспортни катастрофи, като бъдат забележими за останалите участници в придвижването, а полицейските чиновници да се отнасят с почитание към жителите при съблюдаване па етичните правила.

„ В разпореждането са дадени инструкции за осъществяване на надзор от длъжностни лица по непосредственото осъществяване на дейностите по надзор на пътното придвижване и патрулно- постовата активност с оглед дейно използване на разпореденото. За несъблюдение на заповедите и разпорежданията на министъра на вътрешните работи, заместник-министрите н основния секретар па Министерство на вътрешните работи и на директните ръководители се постановат дисциплинарни санкции “, прецизира министър Рашков.

По думите му въпреки това структурните звена в Министерството на вътрешните работи са обект на непрекъснат надзор, като всички сигнали, без значение от метода на тяхното постъпване, се записват и се предават за осъществяване на инспекция от съответния способен орган. При съществуване на съображение се ползват наредбите на Закона за Министерство на вътрешните работи за дисциплинарната отговорност.
 Идея: Не единствено катаджии, а и други служители на реда да могат да глобяват водачите Идея: Не единствено катаджии, а и други служители на реда да могат да глобяват водачите
Министерство на вътрешните работи с нови хрумвания за надзор на пътя – поради дефицита на катаджии, и други полицейски чиновници да имат право да глобяват водачи...

„ Относно опцията за подаване на сигнали от водачи на моторни транспортни средства Ви уведомяваме, че сигнали могат да се подават както персонално, по този начин и посредством акредитиран представител в деловодствата на структурите на Министерство на вътрешните работи или в Приемната на Министерство на вътрешните работи, както и по електронен път, по поща, посредством Единен европейски номер за незабавни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222 “, добавя Рашков.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР