По-малко от седмица до изборите - за политическата ситуация в

...
По-малко от седмица до изборите - за политическата ситуация в
Коментари Харесай

Бивш председател на НС: Разочарованите избиратели трябва да дадат шанс на по-малки партии и коалиции

По-малко от седмица до изборите - за политическата обстановка в страната и има ли излаз от рецесията, приказва в ефира на " Добро утро, Европа " някогашният ръководител на Народното събрание доцент Борислав Великов.

" Нямаме някакви смислени диалози, полемики, диспути, да забележим някой от водачите, от водещите фигури в България да седнат и да спорят по стратегии, цели и политики. Това, което виждаме по доста студиа и радиа, са хора, които може би също заслужават внимание, само че в случай че ние призовем хората да гласоподават единствено за партиите на статуквото, примерно ГЕРБ или ПП-ДБ, явно, че това няма да свърши работа. Може би тук разковничето би било, в случай че ги убедим, че тези, които са разочаровани от досегашните ръководещи и управлявали, биха могли да дадат късмет на по-малките партии и обединения, които даже за първи път да се явяват, само че въпреки всичко заслужават тази опция да се изявят, даже в случай че не влязат в Народното събрание. Те ще могат да нарастват последователно с годините и да се потвърждават, в случай че влязат в парламент " съобщи доцент Великов.

" Резултатите са значими. Резултатът ще го забележим след 27 октомври. След 5 ноември евентуално също ще има значение след изборите в Съединените Щати. Всички чакат и тези избори тъй като те могат да повлияят в прочут смисъл и при нас. Но това, което чакаме, е в действителност такива политически фигури, към този момент с трайно наличие в българския политически живот като Бойко Борисов, най-накрая малко да излязат от тази карантира, която си бяха самоналожили през последните 4-5 години, и да поемат малко повече отговорности ", разяснява той.

" Мислех, че за предходните парламенти е потребно за ПП-ДБ да останат в съпротива. Сега не мисля по този начин. Мисля, че е пристигнало времето още веднъж да се включат във властта. Разбира се, като седнат и обсъдят най-важните цели и това, на което те държат, тези три закона, които не се одобриха или всичко, което е обвързвано с Плана за възобновяване и резистентност. Но и те ще би трябвало да правят отстъпка малко и в случай че не одобряват Бойко Борисов като образец, то посоченото от него лице би трябвало да одобряват ", акцентира доцент Великов.

 

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР