Министерството на външните работи на Южна Корея извика руския посланик

...
Министерството на външните работи на Южна Корея извика руския посланик
Коментари Харесай

Сеул извика руския посланик заради войски на Северна Корея в Русия

Министерството на външните работи на Южна Корея извика съветския дипломат в Сеул в понеделник, за да стачкува против изпращането на севернокорейски бойци в Русия, които да вземат участие във войната в Украйна . Според министерството, този ход съставлява сериозна опасност за интернационалната сигурност и нарушава резолюциите на Организация на обединените нации, предава Ройтерс.

Първият вицеминистър на външните работи, Ким Хон-гьон, изиска неотложно евакуиране на севернокорейските войски и даде обещание съгласуван отговор дружно с интернационалната общественост. Русия и Северна Корея отхвърлят съществуването на войски , само че се ангажираха да задълбочат военните си връзки.

, че Северна Корея е изпратила 1500 бойци от специфичните сили в Далечния изток на Русия за образование и адаптация в локални военни бази и те евентуално ще бъдат изпратени за бойни дейности във войната в Украйна.

Южна Корея уточни, че ще употребява всички налични средства за отговор на сходни дейности, които заплашват главните й ползи за сигурност. Руското посолство съобщи, че ще съобщи посланието на Москва.

, че се готви да изпрати 10 000 бойци в Русия , и в неделя прикани за мощна реакция страните, които са признали възходящото присъединяване на Северна Корея във войната в Украйна.

Съветът за национална сигурност на Белия дом, че севернокорейските войски се бият за Русия, сподели представител в петък, само че добави, че в случай че е правилно, " това би означавало рисково развиване във войната на Русия против Украйна ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и шефът на НАТО Марк Рюте също обявиха предходната седмица, че на този стадий няма доказателства за наличието на севернокорейски войски в Русия.
 Кадри демонстрират по какъв начин Русия въоръжава севернокорейски военни преди да ги хвърли в Украйна
Кадри демонстрират по какъв начин Русия въоръжава севернокорейски военни преди да ги хвърли в Украйна

Промяна на силите на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР