Всеки, който държи дрехите му да изглеждат изрядно, вероятно отделя

...
Всеки, който държи дрехите му да изглеждат изрядно, вероятно отделя
Коментари Харесай

8 начина да предпазим дрехите от намачкване

Всеки, който държи облеклата му да наподобяват изрядно, евентуално отделя нужното време, с цел да ги изглади усърдно. Но това постоянно е много времеемко занятие и може да бъде извънредно досадно. Освен това не всеки път имаме опцията или желанието за него. В такива случаи, за благополучие има няколко метода, с които можем да си помогнем за предотвратяването на гънки по облеклата.
 Какво не трябва да перем в пералнята
Какво не трябва да перем в пералнята

Тя въпреки всичко не прави вълшебства

Правилният цикъл на пералнята

Често пускаме облекла от разнообразни материи дружно в пералнята на един цикъл. Но в случай че желаеме да ги извадим в по-приличен тип, е добре да ги отделяме. За множеството естествени материи, като памук да вземем за пример, естественият или бърз цикъл е напълно подобаващ. От друга страна, за синтетични и деликатни облекла е целесъобразно да изберем по-щадящ цикъл.

Правилният цикъл на сушилнята

След правенето, идва и ред на сушенето. Тук още веднъж би трябвало да се съобразим с тъканите на облеклата, като е най-сигурно да проверим обозначението на етикета. Обикновено памукът е издръжлив на естествен цикъл с по-висока температура, докато една деликатна блуза може за изисква по-ниски градуси.

Съобразен размер на сушилнята

Ако пералнята ни е по-голяма от сушилнята, е добре да съобразим тази разлика в размера и да не прехвърляме всички облекла едновременно. Когато претоварим сушилнята, няма по какъв начин да чакаме да извадим облекла без гънки.

Правилното време на сушене

Не е изключено сушилните, които оферират опцията за избран интервал от време за сушене, да пресушават облеклата ни. Добре е обаче да я заобикаляме и в случай че имаме опция, да заложим на цикъл, който употребява датчик. Чрез него по-съвременните сушилни могат да спрат процеса на сушене, което освен защищава облеклата от намачкване, само че и оказва помощ за попречване на статичното електричество.

Топки за сушилня

В случай че точно сушилнята е пожеланият ни способ за сушете, не би било ненужно да се снабдим и с вълнени или акрилни топки, предопределени за сушене. Те предотвратяват скупчването на облеклата в сушилнята и са изключително потребни за спално долни дрехи, огромни кърпи и връхни облекла.

Избягване на пресушаването

Когато използваме сушилнята, е добре да извадим облеклата (особено тези, които най-лесно се намачкват) до момента в който са още напълно леко влажни. След това можем да ги разпределим на простора, с цел да изсъхнат изцяло. Така оказваме помощ за предотвратяването на статичното електричество и гънките.

Опъване преди простиране

Ако пък използваме единствено простора, не е ненужно да опънем с ръце облеклата преди да ги закачим. Най-деликатните можем да разположим и хоризонтално върху простора, с цел да минимизираме образуването на гънки.
 Защо би трябвало да оставяме вратата на пералнята машина отворена
Защо би трябвало да оставяме вратата на пералнята машина отворена

Поддържането на добра хигиена в пералнята също е значимо

Спрей за тъкани

Дори и да сме подхванали всички допустимо да предотвратим намачкването още след прането, това от време на време може да се окаже по-трудна от предстоящото задача. Ако казусът ни е тъкмо подобен, може да пробваме спрей за тъкани. Той изглажда гънките на облеклата с малко количество влага и може да ни послужи добре ако нищо друго не дава резултат, написа Real Simple.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР