През 1999 г. в Австралия се провежда референдум за или

...
През 1999 г. в Австралия се провежда референдум за или
Коментари Харесай

Не си ми крал - кой протестира публично срещу Чарлз

През 1999 година в Австралия се организира референдум " за " или " срещу " монархията, защото държавен глава на страната е английският монарх. Тогава последователите на републиката търпят проваляне. Но 25 години по-късно настроенията са малко по-различни.
 Крал Чарлз потегля за Австралия, само че австралийците май не го желаят
Крал Чарлз потегля за Австралия, само че австралийците май не го желаят

Въпросите, които повдигна идното пътешестване на монарха

Усетиха ги и крал Чарлз със брачната половинка си Камила, които са на първо посещаване в Австралия в ролята си на настоящи монарси. Още преди идването им антимонархическите настроения се ускориха, а всички щатски губернатори си откриха опрощение да не участват на приема в чест на краля.

Нещата доближиха до самобитна ескалация, когато Чарлз беше посрещнат в Народното събрание на Австралия в Канбера, където трябваше да направи послание от трибуната. Още преди да е стигнал до нея сенаторката Лидия Торп прекъсна церемонията.

" Не си си вкъщи, не си мой крал ", стартира тя. Тя упрекна Чарлз като правоприемник на Британската империя в геноцид над коренното население на Австралия. Самата Торп е от аборигенски генезис.
 Снимка 687603

Скоро по-късно тя беше изведена от залата, само че повтори думите си в профила си в Instagram. Лидия Торп е от сенаторите, които упорстват за контракт сред коренното население и австралийското държавно управление, каквито има в Нова Зеландия и други някогашни английски колонии. Според нея и поддръжниците й туземците в никакъв случай не са давали суверенитета си на английската корона.
 Снимка 687602

Въпреки митинга на Торп и други прорепубликански настроени австралийци, други посрещнаха с наслада краля в страната си и даже стояха часове пред постройката на Народното събрание, с цел да видят Чарлз и, пишат Военновъздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР