По-малко от две седмици преди решаващите междинни избори мнозинството американци

...
По-малко от две седмици преди решаващите междинни избори мнозинството американци
Коментари Харесай

Повечето американци признават: Разделени сме

По-малко от две седмици преди решаващите междинни избори болшинството американци декларират, че Съединени американски щати са много разграничени. Това демонстрира социологическо изследване на Associated Press-NORC.

Малък % американци имат вяра, че това разделяне ще се оправи скоро.

Новото проучване е открило, че повече от 80% от американците са на мнение, че страната е извънредно разграничена по отношение на значимите полезности. Само 20 на 100 считат, че страната ще бъде по-малко разграничена през идващите няколко години, а 39% са на мнение, че нещата ще се влошат. Силно болшинство от 77% не е задоволено от положението на политиката в Съединените щати.

59 на 100 от респондентите не утвърждават ръководството на Тръмп, а 40% са с позитивно мнение.

Докато 83% от републиканците утвърждават дейностите на американския водач, 92% от демократите и 61% от самостоятелните са с отрицателна позиция.

Близо половината от американците декларират, че по време на предизборната акция не чуват задоволително по проблеми, които най-вече ги касаят. 54% от демократите и 44 на 100 от републиканци споделят, че чуват прекомерно малко по основни проблеми.

2/3 от американските жители имат вяра, че опазването на здравето, образованието, икономическият напредък, обществената сигурност и закононарушенията са доста значими въпроси.

58% от американците не са задоволени от развиването на нещата в страната им спрямо 25%, които са удовлетворени.

Проучването е извършено в интервала 11-14 октомври и в него са взели участие 1 152 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР