По-малко от 3 месеца преди световното първенство, един от традиционните

...
По-малко от 3 месеца преди световното първенство, един от традиционните
Коментари Харесай

Аржентина – С Меси зле, без Меси – катастрофа

По-малко от 3 месеца преди международното състезание, един от обичайните любимци Аржентина е в нокдаун. „ Гаучосите “ претърпяха унизителна загуба с 1:6 от Испания в другарска среща, играна в Мадрид. Двубоят пропусна мегазвездата на гостите Лионел Меси, изгледал унижението от трибуните на стадион „ Уанда Метрополитано “. Но нервите на водача на „ Барселона “, лекуващ мускулна контузия, не устояха на срама и той напусна прибързано оборудването в 73-ата минута.

А тежкото проваляне единствено затвърди максимата, че в случай че Аржентина се оправя неубедително с Меси в състава си, то без него нещата стават пагубни. Не е загадка, че през годините голмайстор №1 в историята на страната е бил подлаган на унищожителни рецензии за представянето си на национално ниво. Те взеха връх през 2016-а, когато Лео пропусна дузпа против Чили на финала на КОПА Америка, след което хвърли бялата забрадка, отказвайки да играе повече за родината си.

Статистиката също е на страната на играча – Арженитна е спечелила едвам 12,5% от квалификациите за мондиала в Русия, когато Меси не е играл. Процентът на успеваемост с него в състава си е надалеч по-внушителен – 60.
„ В родината му обичат да подлагат на критика доста Меси – изясни след триумфа Диего Коща, нападателят на Испания, осъществил и едно от попаденията. – Но те видяха какво е да играе Аржентина без Меси. Трябва да се грижат за него, би трябвало да бъдат признателни. “

За „ гаучосите “ това бе една от най-унизителните загуби въобще. Историята на южноамериканците познава още две сходни провали с по 1:6. От Боливия през 2010 година и от Чехословакия през 1958- а. За Испания пък това е рекордна победа над международен първенец.
Напълно предстоящо пресата в Аржентина раздра селекцията на Хорхе Сампаоли. Като „ Подигравката на десетилетието “ бе окачествена играта в Мадрид съгласно „ TyC Sports “, „ La Nacion “ излезе със заглавие „ Удар с пестник в лицето “, а Ole добави: „ Исторически удар “.

Самият Сампаоли пое отговорността за загубата в опит да отбрани футболистите си. „ Испания ни зашлеви, само че би трябвало да продължим да работим – изясни някогашният ментор на „ Севиля “. – Такива неща не би трябвало да ни се случват в Русия. Аз поемам отговорност за резултатите, не винете играчите. “
А по тематиката „ Меси “, наставникът изясни: „ Той беше с тима от самото начало, тъй като е предан на колектива и идното международно състезание. Тренираше с нас, само че почувства отмалялост и взехме решение да не играе. Меси бе покрай отбора и помагаше на новите момчета. “
И до момента в който в Аржентина ближат рани след провалянето, изцяло разумно в Испания са в еуфория от играта на отбора.

Най-голямо внимание след мача получи героят на вечерта – Иско от „ Реал “ (Мадрид). Талантът вкара хеттрик, с цел да затвърди усещането, че е все по-близо до титулярно място на мондиала.
След срещата самият състезател даде да се разбере, че няма желание да чака още дълго своя късмет на „ Сантяго Бернабеу “.
„ В Мадрид не получавам нужната убеденост, която един състезател желае – изясни той. – Срещите на национално равнище ми дават живот, тук се употребявам с доверието на наставника. Искам да покажа, че съм добър състезател. Може би аз съм казусът на „ Реал “. Не знам по какъв начин да печеля доверието на Зидан… “.
Стражът Давид Де Хеа също бе окуражителен, само че не за спасяванията си, а за… асистенцията, която направи при гола на Йаго Аспас в 73-ата минута. Това не е първи сходен случай за него. През 2013-а испанският вратар даде голов пас за „ Манчестър Юнайтед “ в мач против „ Леверкузен “ (4:2) от евротурнирите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР