По-малко от 10 от общо около 40 банки, развиващи европейски

...
По-малко от 10 от общо около 40 банки, развиващи европейски
Коментари Харесай

Банките на Острова не бързат да искат лиценз за работа в ЕС

По-малко от 10 от общо към 40 банки, разрастващи европейски бизнес във Англия, са поискали лиценз, с цел да развиват активност в Европейския съюз след Брекзит.

Това оповестява Reuters, базирайки се на източници от регулаторните управляващи, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бавният ритъм на подаването на молби основава опасения в Европейската централна банка, някои финансови компании не вършат задоволително, с цел да се приготвят за работата си след напускането на Европейски Съюз от Англия.

През последните два месеца се усили броят на банките, заявяващи, че възнамеряват да основат нови подразделения в Европейски Съюз след Брекзита, като множеството огромни американски, английски и японски банки споделиха, че ще открият свои институции във Франкфурт или Дъблин. Но източници от регулатора показват, че към момента има прекомерно малко публично подадени молби за лицензи.

За основаване на ново поделение в Европейски Съюз са нужни 18 месеца или повече, заради преместването на личния състав, съоръжение с нужните технологии и смяната на договорните условия с клиентите от Европейски Съюз.

Компаниите в Европейския съюз зависят за финансирането си от международни банки, чиито европейски подразделения сега множеството са в Лондон.

Големите банки предизвестиха, че " корав " Брекзит ще докара до финансова неустойчивост, в случай че те ненадейно изгубят достъп до пазарите в Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР