По-малки и по-големи деца от възрастовата група, при положение, че

...
По-малки и по-големи деца от възрастовата група, при положение, че
Коментари Харесай

Работна група прие промени за кандидатстване в детските градини в София

По-малки и по-големи деца от възрастовата група, в случай, че има чакащи в същата възраст,  няма да вземат участие в класирането за детски градини в София, научи Столица.bg. Това бе открито от Протокол на съвещанието на работна група към Столична община. Решението е взето на 27 септември и е оповестено на формалната страница на системата за кандидатстване, осведоми Столична община.

Досега в класирането участваха по-малки и по-големи малчугани от избраната възрастова група, само че съгласно мнението на работната група това опонира на условията на член 14, алинея 10 от Наредбата за банкет на деца в общинските тедски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения в Следствен отдел към окръжна прокуратура. В момента в първа група на детската градина има деца, който са на 2 години, подобаващи за ясли. Но защото за яслите в София има към 3000 чакащи, малчуганите потеглят напряко на градина, откри инспекция на Столица.bg.

По заповед на кмета Йорданка Фандъкова работната група е разгледала и разискала въпроси свързани с приема на деца в ясли и детски градини в Столична община.  До осъществяване на смяната в системата родителите ще декларират пред шефа на детското заведенияжеланието за кандидатстване с по-голяма или по-малка възрастова група.

Директорът ще изпраща стимулирано искане до работната група към дирекция „ Образование “за изговаряне на постъпилите заявки. При спазването на член 14, алинея 10 от Наредбата работната група ще взима решение за банкет на децата в съответната възрастова група.

За класирането от 28 септември всички направени промени във възрастовата група – по огромна или по-малка, ще са приведени към годината на раждане на детето. Родителите ще би трябвало отначало да аплайват за мечтаните детски традини или учебно заведение, пише в Протокола на работната група. Изключения за смяна на възрастовата група ще се вършат, в случай че за детето има издадена заповед от Регионалния център за поддръжка на процеса за приобщаващо обучение.

11 са членовете на работната група, в която вземат участие специалисти от „ Образование “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура, от обществени заведения и неправителствени организации. Ето признатите деца от класирането на 29 септември т. година: Набор 2012 –
24 деца, Набор 2013 – 43 деца, Набор 2014 – 50 деца, Набор 2015 – 65 деца, Набор 2016 – 54 деца, Набор 2017 – 11 деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР