По мълчанието им ще ги познаете - 13-те министри на

...
По мълчанието им ще ги познаете - 13-те министри на
Коментари Харесай

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

По мълчанието им ще ги познаете - 13-те министри на вътрешните работи, 4-мата основни прокурори и безкрайното количество от знайни и незнайни началници на ГДБОП, Столична дирекция на вътрешните работи, " Пътна полиция " и " Вътрешна сигурност ".

Сами сметнете текучеството от управителни фрагменти, в чийто мандат някогашният футболист Георги Семерджиев е карал без законна брошура 17 години - до момента в който най-после умъртви две дами и разцепи на две цялата система на Министерство на вътрешните работи.

Финалният му дрифт с подправената синя лампа, стоп палка и " кукла " в униформа се оказа съдбовен единствено за почтените. Отговорните за безобразието са непокътнати. Ще си мълчат, до момента в който мине траура и дойдат избори.

По жалка подигравка злополуката на " Черни връх " се случи точно на 5 юли, професионалния празник на Министерство на вътрешните работи.

В същия ден Бойко Рашков се похвали какъв брой доста работа отметнал за промяната в системата. 48 часа по-късно самичък разказа картина на умопомрачителна корупция в една от най-важните му подчинени служби, Столична дирекция на вътрешните работи. Честито на празнуващите.

Полицейски чиновници от две районни ръководства са съучаствали в укриването на осъждан за наркоразпространение обвинен палач, като са му носили стълба измежду нощ, вместо да го арестуват.

В Министерство на вътрешните работи не следяли адресната регистрация на нарушител, излязъл от пандиза преди месеци и прясно търсен поради хулиганско сборичкване - другояче си знаят за принадлежността му към групировката на Таки и ултрасите на " Левски " от " София Запад ". Бивши " фрагменти " на същата агитка сега са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов и още не са наказани.

Полицейски чиновници от 7 РПУ са отказали да задържат рецидивист-нарушител, заловен да кара под въздействие на опиати - закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост за най-малко 1 година.

Полицейски чиновници са допускали човек с подправена шофьорска брошура да им избяга по време на пътна инспекция. В КАТ не са разбрали, че същият човек продължава да кара джипа си цялостен месец откакто номерата му сякаш са свалени.

Между 2014 и 2017 година прокуратурата е отказвала да подведе Семерджиев под наказателна отговорност за шофиране без брошура макар полицейски претенции за досъдебно произвеждане - само че го употребява за очевидец по каузи за наркоразпространение, които се точат 4 години на фаза " следствие " и " първа инстанция " в Спецсъда.

В цялата Столична дирекция на вътрешните работи няма мощ, който да спре осъждан нарушител да употребява полицейски атрибути нелегално, до момента в който кара в нарушаване на всички правила

Бивш и сегашен шеф на КАТ-София се карат един на различен от тв приемника кой бил по-виновен за това, че службата им е неспособна да противодейства на един-единствен извършител. Първият от двамата - Богдан Милчев - от години гради медиен имидж като специалист по сигурността на пътя и е абониран за националния ефир с дълбоки разбори след всяка тежка злополука. Вторият - Тенчо Тенев - откри време да изиска повече пари и камери от СОС във връзка злополуката, само че по този начин и не откри време да подаде оставка поради абсурда.

За началник на следствието беше избран Ясен Тодоров - някогашен член на Висш съдебен съвет от квотата на " Атака ", по-известен като лобист на Бойко Борисов в правосъдната власт - който откри за подходящо да прави PR на Иван Гешев на вълната на нещастието.

Министерство на вътрешните работи и Следствието изгубиха 7 часа за огледи на един апартамент, преди да отведат обвинения в ареста, изгубиха общо 48 часа, до момента в който съумеят най-сетне да му вземат кръвни проби.

Междувременно прокуратурата високомерно се оплакваше, че не законът не ѝ разрешавал да санкционира " неприятните ", до момента в който в действителност тя се спогажда с тях и ги употребява като " уши ".

А вътрешният министър Бойко Рашков се чудеше с неподправена изненада по какъв начин по този начин жителите на София не подавали сигнали до Министерство на вътрешните работи против мутрата и се страхували да свидетелстват по случая.

Честно ли?

Да свидетелстват пред полицията, която спомага на мутрата да се крие и опъва чадър над главата ѝ от години? Пред зам.-шефа на Национална следствена служба, който е приключил " Право " в Симеоново с оценка 3,66 и неотдавна увеличи професионалната си подготовка, но с магистратура по " Спортната публицистика "?

На фона на тоталната некомпетентност след злополуката - май в Банкя отново са спрели тока. И Борисов ще го познаете по мълчанието.

Двамата последни министри на вътрешните работи през днешния ден са депутати от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

Преди да оглави Министерство на вътрешните работи като професионален и политически шеф, Маринов беше шеф на Столична дирекция на вътрешните работи от 2014 година до 2017 - в интервала, в който Георги Семерджиев е залавян неведнъж за шофиране без удостоверение.

Христо Терзийски е зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи в продължение на шест години, преди да стане началник на Групово дело " Национална полиция ".

Ивайло Иванов - някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен началник на Столична дирекция на вътрешните работи след Младен Маринов - сега е " под крилото " на Столична община като шеф на инспектората.

Докато те са се издигали в чин, Георги Семерджиев е напредвал в " бизнеса ".

На техните порти би трябвало да тропат публицистите.

Делото, по което Семерджиев е очевидец на прокуратурата (срещу Ради Ланеца), стана мотив за отстраняването на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов през 2020 година

Спиридонов беше заставен да напусне, откакто двама от подчинените му началници " Наркотици " бяха упрекнати, че не гонят, а работят дружно с дилърите - по свидетелските показания на самия " контингент ". До ноември 2021 година прокуратурата три пъти не успяваше да напише обвинителния акт против служителите на реда без неточности, а в това време един от тях съумя да завоюва дело против Министерство на вътрешните работи и да се възвърне на работа...

Ще ги познаете по мълчанието, снишаването и оглушките.

Ще ги познаете по нелепото усърдие да подменят дневния ред, до момента в който два дни жителите блокират " Черни връх " от отвращение.

Ще ги познаете по окопаването на постове с имунитет и по реда в хаоса. Да им е цветущ празникът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР