„По-лесната част от уравнението е намирането на необходимия брой депутати

...
„По-лесната част от уравнението е намирането на необходимия брой депутати
Коментари Харесай

Милен Любенов: Вот на недоверие няма да успее, намирането на депутати за подкрепа е по-лесната част

„ По-лесната част от уравнението е намирането на нужния брой депутати в поддръжка на държавно управление на малцинството и за гласоподаване на актуализацията на бюджета. Въпросът е в дълготраен проект дали ще съумеят да ръководят и да създадат обещаните промени “.
Това сподели пред БНР политологът доцент Милен Любенов, учител в СУ " Св. Климент Охридски ", и предвижда държавното управление да оцелее в кратковременен проект - 3-4 месеца.

Той позволи, че към депутатите, изразили подготвеност да изоставен Има Такъв Народ, за които се чака да поддържат държавното управление, ще се причислят и народни представители от други парламентарни групи:
" България през днешния ден се намира в един доста тежък миг - освен от позиция на икономическите проблеми, само че и геополитически.Причините за рецесията са и вътрешни, и външни. Това, което назоваваме мафия, няма национално измерение. Това са наднационални кръгове, които се пробват да се възползват от слабостите на дадена страна, с цел да могат там да упражняват своите ползи, да вършат пари и да печелят въздействие. Вероятно са намесени освен български кръгове, а и кръгове, свързани с Кремъл, тъй като главният ребус, който остава да виси, е обвързван с доставките на газ. Виждаме за следващ път по какъв начин българският бизнес слага въпроса за доставките на съветски газ и за това, че договарянията с " Газпром " би трябвало да продължат ".

Доц. Милен Любенов дефинира парламентарната група на Има Такъв Народ като " котерийна организация, защитаваща лични и бизнес ползи ": " Слави Трифонов се пробва за трети път да разтури Народното събрание ".

" Вот на съмнение няма да успее към този миг ", предвижда политологът.
Той изясни, че промяна на министър-председателя ще значи промяна на целия Министерски съвет, не просто лична смяна:
" От партиите, които останаха в обединението, се приказва единствено за смяна в границите на актуалното държавно управление. Те споделиха, че няма да желаят избор на доверие, а аз и не мисля, че подобен избор е нужен ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР