По кой маршрут да кара за книжка кандидат-шофьорът ще решава

...
По кой маршрут да кара за книжка кандидат-шофьорът ще решава
Коментари Харесай

Лицево разпознаване ще отключва изпита за кормуване за книжка

По кой маршрут да кара за брошура кандидат-шофьорът ще взема решение GPS система, а не изпитващият. Това плануват промени в наредбата за осъществяване на изпитите, оповестени за публично разискване. Предвижда се в образователната кола наложително да има техническо средство, което да дефинира маршрута. Него го донася изпитващият. Изключение се прави за мотоциклетите.
 
Всъщност изпитващият влиза в автомобила с GPS, камера за видеонаблюдение и с таблет, на който ще нанася грешките на претендента за брошура. Получава ги от автомобилната администрация. GPS-ът би трябвало да обезпечава директна видимост от мястото на изпитвания и да указва ясно и навреме посоката, в която да продължи придвижването си претендентът, е записано в измененията. Когато придвижването по заложения маршрут е невероятно поради ремонт, запушване или друга причина, се разрешава смяната му.
 
Тази мярка се вкарва, с цел да се отстрани въздействието на изпитващия, както и корупцията при практическия изпит, обобщава.

По време на практическия изпит се не разрешава потреблението на устройства за заглушаване на електронни сигнали. При намирането на такива устройства изпитът се приключва, е записано в наредбата. Те могат да блокират GPS системата, която указва къде да се кара и да се даде опция изпитващият да зададе по-лесен маршрут.
 
В колата ще се прави и лицево различаване на кандидат-шофьора. Още при решаването на листовките, т.е. на теоретичния изпит, се прави лицево различаване и фотографията на претендента към този момент е в системата, съпоставена е с тази от персоналните му документи. Ако някой се яви вместо курсиста на практическия изпит, лицевото различаване няма да допусне той да стартира. Да има такова различаване и при сядането зад кормилото по време на целия курс, упорства Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР