По Конституция, след като са внесени подписи и има такова

...
По Конституция, след като са внесени подписи и има такова
Коментари Харесай

Парламентът ще заседава извънредно

По Конституция, откакто са импортирани подписи и има такова искане, Народното събрание е задължено да се свика изключително, уточни той. Балабанов разяснява, че не е имало никакъв смисъл от свикването на това изключително съвещание, само че " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) упорстват за провеждането му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако имаше смисъл, до момента бих свикала изключително съвещание на Народното събрание, разяснява пред публицисти по-рано през днешния ден заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, която извършва длъжността ръководител на Народното събрание. 

 

В началото на седмицата от за привикване на изключително съвещание на Народното събрание поради нарастването на пенсиите. От политическата мощ желаят да се подсигурява, че Националният застрахователен институт (НОИ) и държавното управление ще изпълнят бюджета по този начин, както е гласуван, и нарастването на пенсиите от 1 юли ще е с 11 %. 

 

От ПП-ДБ показаха, че " опита на служебния кабинет да понижи нарастването на пенсиите на 10%, базирайки се на план на отчет на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт ". По-късно Надзорният съвет на Национален осигурителен институт одобри осъвременяването на пенсиите да е с 11% от 1 юли.   

 

Виждате изпълнителната власт какъв брой постоянно си мени мнението под напън – за детската болница, за нарастването на тока, за пенсиите, разяснява пред публицисти Стою Стоев от ПП-ДБ след председателския съвет на Народното събрание. Заседание, съгласно нас, би трябвало да има, потвърдихме го на председателски съвет, с цел да подсигуряваме, че тъкмо след изборите няма да се окажем с 10 % нарастване на пенсиите, въпреки да е планувано да се усилят с 11 %, както е заложено в бюджета, добави той.

 

От „ Българска социалистическа партия за България “ желаеха да се включи още една точка в дневния ред на изключителното съвещание – чуване на министъра на енергетиката и на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране по отношение на информациите за фрапантно нарастване на тока.

Искаме това чуване и да се вземе безусловно отговорно решение на всевъзможни равнища и институции да не се позволява 20 % или 30 % нарастване на тока, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти на излизане от постройката на Народното събрание. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР