По книжарниците излезе „Изстрел“ – вторият роман на бестселъровия автор

...
По книжарниците излезе „Изстрел“ – вторият роман на бестселъровия автор
Коментари Харесай

„Изстрел“ от Тейлър Адамс – можеш да бягаш, но няма къде да се скриеш

По книжарниците излезе „ Изстрел “ – вторият разказ на бестселъровия създател на трилъри и ужаси Тейлър Адамс („ Без излаз “). Млада двойка, закъсала на пътя в пустинята Мохаве в Ню Мексико, бяга от прицела на гибелен снайперист в откритата пустота. Подобно на първата му книга, в която млада жена се бори да избави себе си и едно малко дете, по този начин и тук Адамс слага героите си в невъзможност в лапите на подъл палач.

Джеймс и Ел Евърсмън са привикнали на цивилизования, предвидим живот на междинната класа. Джеймс е търговски представител и тръпката на рисковите обстановки е надалеч от визиите му за живота.

Когато двамата закъсват на пътя в пустинята Мохаве обаче, възможностите им за оцеляване са подложени на най-голямото тестване. Някъде там – в неопределеност, където не може да бъде забелязан – дебне подъл зложелател. Той е сериен палач без страст, без възприятие на емпатия – смъртоносна машина, чийто непогрешим мерник търси цели за прицел за развлечение.



Пустошта не предлага подслон или избавление. Единственото прикритие, което Джеймс и Ел могат да намерят на километри разстояние, е личната им кола. Ще съумеят ли да избегнат патроните на незнайния нападател? И за какъв брой дълго? Когато възможностите се стопяват, героите могат да разчитат единствено на личните си инстинкти, с цел да оцелеят.

С напрегнатата скорост и наситения сюжет на „ Дуел “ – режисьорския дебют на Стивън Спилбърг – „ Изстрел “ слага двама елементарни души в невероятни условия, с цел да подложи на тестване най-дълбоките ни страхове и най-съкровените инстинкти на силата на човешкия дух.

Каква кутия, цялостна с фокуси! Този жизнерадостен трилър, тъмен и целеустремен, може да съперничи на Агата Кристи по идейност и на Джеймс Патерсън – по скорост. Бърз, остроумен и праволинеен.
Ей Джей Фин, създател на „ Жената на прозореца”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР