По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното

...
По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното
Коментари Харесай

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка

По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали столетия, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете шеснадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят порти за десетото издание на „ Дефиле вино и гурме “. Фестивалът ще се организира през втория уикенд на месец май, в три дни – 10, 11 и 12 май и ще бъде отлично продължение на Великденските Ви празници.

Участниците са 55 , измежду които най-хубавите производители на виновност и вкусни храни. Те ще Ви чакат за една прелестна дегустационна среща в следните обекти на територията на Стария град в Пловдив: Галерия „ Енчо Пиронков ”, къща „ Нишанян “, резиденция „ Тракарт “, къща „ Бирдас “, музейна аптека „ Хипократ “, експозиция „ Георги Божилов – Слона ”, изложба „ Златю Бояджиев ”, изложба „ Андромеда арт “, Етнографски музей, Балабановата къща, къща „ Хиндлиян “, къща „ Георгиади ”, къща „ Недкович, къща „ Иван Черноземски “, „ Данчовата къща “ и хотел „ Бел Вил “. За Ваше облекчение, може да употребявате цифровата фестивалана карта в която ще откриете всички местоположения и участниците в тях.

По време на „ Дефиле вино и гурме “ ще може да опитате над 250 типа първокласни български виновност в композиция с гурме усети.

Като допълнение, уредниците приготвят пъстра съпътстваща стратегия, която стартира на 10 май в 13:00 ч. от пл. „ Стефан Стамболов “ /пред Община Пловдив/. Пъстро дефиле с присъединяване на фолклорен отбор Тракия ще Ви поведат към сърцето на Стария град. На ул. „ Доктор Стоян Чомаков “ 1 /площадът пред Туристически информативен център и църквата Св. св. Константин и Елена/ ще бъде открит фестивал „ Дефиле вино и гурме “ 2024. Дегустациите ще продължат три дни:

На 10 май – от 14 до 19 ч.

На 11 май – от 11 до 19 ч.

На 12 май – от 11 до 18 ч.

Всеки уважаващ себе си винолюбител знае, само че за новите другари на „ Дефиле вино и гурме “ ще подчертаем, че билет за фестивала няма. Но има нещо доста по-интересно и открояващо се. Това са дегустационните жетони   с които се реализира дегустацията на вино по време на „ Дефиле вино и гурме “. Те ще се продават пред всяка една фестивална локация. На осведомителните щандове може да закупите още стъклени, брандирани чаши за професионална дегустация, кожен държач „ Свободни ръце “ за нея, сувенири и други Жетоните са брандирани с името на фестивала и може да ги ползвате във всички местоположения и на щандовете на всички винопроизводители.

1 жетон е = на 1 винена дегустация.

За най-нетърпеливите и правилни винолюбители дегустационен комплект/билет може да бъде закупен и авансово посредством платформата на Grabo.bg

Освен вино и кулинарни изкушения, уредниците са подготвили и съпътстваща фестивална стратегия с музика, игри и занимания. Скоро ще бъде налична на формалния уебсайт wineshowplovdiv.events  и във фейсбук страницата на фестивала.

Само си представете по какъв начин се разхождате из дребните улички на Стария град в Пловдив с чаша вино в ръка, потапяйки се в магично чувство на мира и безвремие. По време на „ Дефиле вино и гурме “ ще забравите за грижите и дилемите от забързаното всекидневие, ще остане време единствено за Вас и за среща с близки другари, за повдигане на тостове. 

Организаторите поучават да побързате с резервацията на нощувки в града. Интересът към фестивала е огромен и хотелите към този момент са запълнени на 70%. Ето лист с предложени места: Семеен хотел HillHouse, Хотел Алафрангите, ХОТЕЛ БЕЛ ВИЛ, Бест Уест Премиер Хотел, Гранд Хотел Пловдив, Хотел Дафи, Комплекс „ Дияна “, Хотел Его, Хотел-ресторант „ Империал “, Хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center, Семеен хотел „ Вила Флавия “, Хотел Интелкооп Пловдив, Хотел „ Лайпциг “ Пловдив, Landmark Creek Hotel Plovdiv, Новиз Хотел, Хотел Одеон, Хотел Пълдин КООП, Хотел Реал, Xотел SPS, Хотел „ А&М “.

Ако сте вино и гурме фен, в случай че обичате спокойните разходки с другари из вдъхновяващи места, безусловно планирайте посещаване за „ Дефиле вино и гурме “ на 10, 11 и 12 май в Стария град на Пловдив. Очакваме Ви!

„ Дефиле вино и гурме “ 2024 се провежда от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в съдействие с общински институт „ Старинен Пловдив ” и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с поддръжката на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от „ Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2024 година “

Спонсори: Бултрако Моторс АД, Техно акташ АД и Актуал индъстрис ООД.

Партньори и медиите, които поддържат фестивала, може да видите на wineshowplovdiv.events
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР