По-известно като Руската гимназия“, елитното училище редовно попада в Топ

...
По-известно като Руската гимназия“, елитното училище редовно попада в Топ
Коментари Харесай

Езиковата гимназия Иван Вазов“ в Пловдив празнува своята 60-а годишнина

По-известно като „ Руската гимназия “, елитното учебно заведение постоянно попада в Топ 5 при отчитане на резултатите от националните матури. Днес гимназията разгласи Ден на отворените порти за всички свои ученици и учители от разнообразни генерации.

Пловдив

Създадено в далечната 1958 година като Руска гимназия, през днешния ден в учебното заведение се учат британски, немски, испански, италиански и френски език. Руският е наложителен, а документът от него дава спомагателен бонус на приключилите.
Мария Атанасова, зам.-директор: Руският в последните години е език, който е издирван и не доста хора го владеят. Така че нашите възпитаници в това отношение са с преимущество.
Развълнувани ученици и учители от разнообразни генерации се срещнаха през днешния ден и си припомниха учебни прекарвания, до момента в който разглеждаха изложбата с архивни фотоси.
Геогри Георгиев, учител: В този кабинет 24 кабинет преподавах български език и литература, 24 години в 24 кабинет. Гимназията и тогава и в този момент е най-хубавото учебно заведение в гр Пловдив. Тук имаше най-вече възрожденски дух сред учителите и запалвахме с това и учениците. Мария Тенева, възпитаничка на гимназията: В момента изучавам за учителка по математика - това, което ми дадоха моите учители е нещо скъпо, което не може да се изхаби и се надявам някой ден и на моите възпитаници да дам същия дух и обич.   Учениците от пловдивска езикова гимназия ще спортуват в зала за 1 милион лв. Учениците от пловдивска езикова гимназия ще спортуват в зала за 1 милион лв.
Две години откакто в пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов " парче мазилка се откърти от тавана на физкултурния салон и рани възпитаник по време на ч...

Спомените за желязната дисциплинираност преди 50 години, през днешния ден предизвикваха усмивки.
Петрана Вълчанова, възпитаничка: Изключително строга дисциплинираност, униформа по конец, в случай че шапката на главата ти нещо е смачкана, шефът господин Калчев - в локвата пред двора. Иначе образованието незаменимо, каквото съм научила в ония години, до ден сегашен мога да декламирам.
Юбилеят се отбелязва и с огромен концерт, книжовен конкурс и спортни шампионати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР