По искане на сръбския президент Александър Вучич днес е проведен

...
По искане на сръбския президент Александър Вучич днес е проведен
Коментари Харесай

Борисов и Вучич се хвалят съвместно: Епидемията е под контрол

По искане на сръбския президент Александър Вучич през днешния ден е извършен телефонен диалог с премиера Бойко Борисов, оповестяват от кабинета на Вучич, представени от БГНС.

Двамата са говорили за облекчаването на граничния режим и по-специално за туристическия сезон след пандемията от ковид.

Утре ще се организира видеоконфрентната среща на Върховния съвет за съдействие сред България, Сърбия, Румъния и Гърция. Основна тематика на срещата ще бъде елиминирането на следствията от пандемията.

Борисов и Вучич са постигнали единодушие върху позицията, че е належащо да бъдат взети съответни противоепидемиологични ограничения, които да подсигуряват здравето на хората, се споделя в известието от кабинета на Вучич.

Двамата са " изразили и задоволството си от обстоятелството, че България и Сърбия се оправят сполучливо в битката против ковид и че епидемията е под надзор ". Двамата са изразили вярата, че в скоро време епидемията ще бъде изцяло овладяна ".

Борисов и Вучич са се договорили и за скорошна среща и са изразили насладата, че ще могат да посетят строителните действия по построяването на автомагистралата от сръбската граница до София, което ще позоволи на Сърбия да се свърже с Азия.

Двамата са подчертали и смисъла от построяването на газопровода " Балкански поток ", на газовите интерконектори за енергийното свързане на Сърбия и България.

Борисов и Вучич се надяват в най-скоро време да има условия за провеждането на тримесечните срещи на Върховния съвет за съдействие, на които се разискват взаимните инфраструктурни и енергийни планове, се споделя още в известието от кабинета на Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР