По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Съдът реши за мъжа, нанесъл 34 телесни повреди на жена

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 47-годишният мъж, упрекнат за нанасяне на телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение.

По тялото на дамата са открити общо 34 телесни повреди, по тази причина съдът счете, че в случай че бъде пуснат на независимост, може да се върне в инкриминираното жилище, където сега се намира жертвата, или да окаже напън върху очевидците по делото.

В хода на мярката стана ясно, че свидетелствата на жертвата са поредни, чисти и разумни и, че свидетелката-домоуправител на жилищната постройка, е свидетелствала за мощна музика, женски писъци, викове и крясъци от жилището на обвинения.

Прокурорът по делото изясни, че по думи на жертвата, която е от украински генезис, не е имало проблем през първия месец на тяхното общуване, само че с приложимост на алкохол е почнал тормоз. Обвиняемият ѝ е взимал телефона, заключвал я и не ѝ е давал да излиза на открито. Последните три дни преди случая, побоят над дамата става по-жесток в разнообразни елементи на тялото. Свидетелка по делото декларира, че постоянно са се чували кавги от вкъщи на двойката.

Прокурорът посочи и че през 2021 година е водено идентично произвеждане към обвинения.

Адвокатът на насилника се опита да отбрани клиента си с думите, че във въпросната вечер дамата не е посетила незабавно доктор, пренощувала е при различен човек, и чак на идващия ден е потърсила здравна помощ.

“Предполагаме, че същата е осъществявала и полови услуги. Имаме и подозрения, че въпросните леки телесни увреждания са се случили в изискванията на домашно принуждение във въпросната жилищна постройка. Прави усещане, че същата жена не е позната на живущите там ”, съобщи юристът на обвинения.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР