По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка

...
По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка
Коментари Харесай

Задържане под стража за служител на фирма за бързи кредити, изнудвал и бил клиент

По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража " на чиновник във компания за бързи заеми за изнудване на клиент, съпроводено със опасност за ликвидиране и причиняване на лека телесна щета, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

В настояването си до съда прокуратурата показала обоснованото съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е бил притеглен. Деянието е тежко по смисъла на закона.

Николай К., съгласно прокуратурата може да извърши друго закононарушение, защото по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември т.г. той е осъществил изнудвания и по отношение на други пет лица със същата грубост и експанзия. Николай /36 г./ работел във компания за разпределяне на бързи заеми. На 11 декември той направил закононарушението по отношение на клиент на компанията, който заплашил, че в случай че подаде недоволство в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет, допълват от институцията. По сигнал на пострадалия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното произвеждане.

До установяване на непрекъснатата мярка за неотклонение "задържане под стража " от съда Николай К. е бил арестуван от Районната прокуратура в Търговище за период до 72 часа. Определението на съда предстои на обжалване пред Търговищкия областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР